На Бахмутському напрямку росіянам не вдається прорвати оборону - ЗСУ

На Бахмутському напрямку росіянам не вдається прорвати оборону - ЗСУ

Укрінформ
Станом на 12 січня, в Соледарі точаться важкі бої. Наразі українською артилерією знищено понад 100 окупантів. За добу на Бахмутському напрямку відбулося 42 боєзіткнення.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, інформуючи про оперативну ситуацію на східному фронті, передає Укрінформ.

«У Соледарі ведуться бойові дії. Ворог зосередив там головні зусилля, в першу чергу найбільш підготовлені підрозділи організованого злочинного угруповання так званого Вагнера і підрозділи інших видів рф, які підсилюють його. Завдає постійних ударів, зокрема, за добу 91 артилерійський удар було завдано по самому Соледару. Проте й наша артилерія зосередила свої зусилля на тому, щоб максимально вибити ворога. В тому числі артилерією і ракетами було знищено понад 100 окупантів за цю добу. Ворог загалом на Бахмутському напрямку намагається робити спроби заволодіти ініціативою, продовжує свої постійні намагання штурмувати, проте системно йому це не вдається, не вдається прорвати нашу оборону і вийти нам в тил», - повідомив Череватий.

Читайте також: Мобілізованих із полігонів білорусі та росії переміщують у зону бойових дій та прикордонні райони

За його словами, упродовж тижня відбулося 355 боєзіткнень на східному напрямку, за добу на Бахмутському напрямку - 42 боєзіткнення.

На жаль, у ворога ще є можливість постачання боєприпасів, однак Сили оборони працюють над тим, аби логістика ворога з кожним днем погіршувалась, відзначив речник. Він зауважив, що ворогу доводиться доставляти боєприпаси з дальніх позицій, адже Сили оборони нищать польові склади за допомогою артилерії.

«Вже у них є вказівка, що ближче 100 км до лінії фронту не розвантажувати такого типу боєприпаси. Також влучаємо в їхні зосередження техніки і особового складу нашими високоточними системами типу HIMARS, MLRS», - повідомив речник, додавши, що ворог іноді має тактичні успіхи, однак великі втрати ведуть до системної кризи ведення бойових дій загарбників.

Читайте також: Президент: Завдяки стійкості воїнів у Соледарі ми виграли для України додатковий час і сили

Як повідомляв Укрінформ, напередодні впродовж доби українські позиції на Бахмутському напрямку зазнали 249 обстрілів з боку російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-