Десять підсанкційних у Британії олігархів рф раніше отримали «золоті візи»

Десять підсанкційних у Британії олігархів рф раніше отримали «золоті візи»

Укрінформ
Десять російських олігархів, які потрапили під санкції у Британії після вторгнення рф в Україну, раніше отримали «золотої візи» для переїзду в країну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

“Я можу сказати, що ми вже застосували санкції до 10 олігархів, які раніше використовували цю процедуру (отримання “золотих віз” - ред.) у рамках нашої масштабної відповіді на російську агресію в Україні”, - йдеться у заяві міністра внутрішніх справ Британії Суелли Брейверман.

За її словами, менша частина людей із понад 6 000 осіб, які скористалися “золотою візою” (для інвесторів), ймовірно, отримали свої статки через корупцію, незаконні дії чи організовану злочинність, багато з них все ще перебувають під слідством поліції.

Зазначається, що видача “золотих віз” припинена у лютому після вторгнення рф в Україну через побоювання, що цією процедурою можуть зловживати.

Читайте також: росія внесла до «чорного списку» ще 36 громадян Британії

До того часу іноземці, котрі інвестували щонайменше 2 мільйони фунтів стерлінгів у британські компанії, мали шанси отримати “золоту візу”.

Як повідомляв Укрінформ, відмови в оформленні кіпрських віз отримали 48 з 50 росіян, які прийшли на початку грудня минулого року до генконсульства республіки у Санкт-Петербурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-