Німеччина не ухвалюватиме рішення щодо танків Leopard для України до зустрічі «Рамштайн»

Німеччина не ухвалюватиме рішення щодо танків Leopard для України до зустрічі «Рамштайн»

Укрінформ
У німецькому уряді не очікують зміни позиції щодо постачання Україні танків Leopard, принаймні, ближчими днями, та не вважають, що мають долучитися в цьому плані до кроків Великобританії.

Про це заявив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо запитання полягає в тому, чи очікую я, що до зустрічі у форматі «Рамштайн» відбудуться зміни у позиції федерального уряду щодо постачання бойових танків Україні, то, станом на цей час, я не вважаю це за дуже реальне», - сказав Гебештрайт.

Читайте також: Прем’єр Швеції про передачу Leopard Україні: У нас є спільна європейська відповідальність

Він також заперечив, що є конкретні прохання або вимоги до Берліна почати надавати Україні такі танки, або дозволити третім країнам передати техніку німецького походження, хоча визнав «дискусії» в публічному просторі та на сторінках газет, які ведуться навколо цього питання. Речник запевнив, що всі ці дискусії в уряді ФРН беруться до уваги.

Він також повідомив, що Берлін заздалегідь знав про плани Великобританії розглянути можливість постачання Україні бойових танків, але запевнив, що Лондон при цьому не ставив умовою аналогічні дії з боку ФРН.

«Наразі немає актуальних дій у зв’язку з новою ситуацією після оголошення планів Великобританії», - сказав речник.

Читайте також: Німецький уряд розуміє, що рішення про танки Leopard буде ухвалене - Кулеба

Гебештрайт нагадав, що менше тижня тому Німеччина вже зробила «подальший якісний крок» у наданні Україні озброєнь, погодивши разом з американськими колегами передачу БМП Marder і систему ППО Patriot. І загалом ФРН з 27 лютого 2022 року, коли було прийнято рішення постачати озброєння в Україну, чого раніше ніколи не робилося, «пройшла дуже довгий шлях».

Він назвав дуже доброю стратегію уряду щодо координації допомоги з союзниками на основі постійної оцінки ситуації на фронті. При цьому Гебештрайт наголосив на «межах», «червоних лініях», які мають не допустити втягування НАТО у війну. Як приклад він навів відмову Альянсу закрити небо над Україною, яка була сформульована, «як не боляче це було», в березні.

Наступна зустріч у форматі «Рамштайн» запланована на 20 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-