Прем’єр Швеції про передачу Leopard Україні: У нас є спільна європейська відповідальність

Прем’єр Швеції про передачу Leopard Україні: У нас є спільна європейська відповідальність

Укрінформ
Під час головування в ЄС Швеція продовжуватиме підтримувати Україну та єдність між ЄС і США у наданні їй політичної, економічної та військової допомоги. 

Про це на пресконференції у Стокгольмі сказав прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головним пріоритетом Шведського головування є, безумовно, Україна. Ми маємо об’єднаний ЄС у діях з підтримки України, у вимірі санкцій проти росії, у вимірі військової, політичної та гуманітарної підтримки. Коли розпочалася війна, ЄС довів свою здатність до дій. Ми продовжимо цю підтримку для України у всіх вимірах, тому що українська перемога матиме життєво важливе значення для інших європейських країн. Я думаю, що єдність в Європі та єдність між Європою та США залишатиметься найбільшим активом у цьому контексті», - заявив глава уряду Швеції.

Читайте також: Німецький уряд розуміє, що рішення про танки Leopard буде ухвалене - Кулеба

Відповідаючи на запитання Укрінформу про ставлення до мирного плану Зеленського, Крістерссон відзначив його амбітність, що передбачає відновлення суверенітету та цілісності України. Швеція допомагатиме у цьому та сприятиме єдності ЄС, що є дуже важливим, як і координація цих зусиль із США.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо готовності Швеції передати Україні танки «Леопард», він зауважив, що постачання такої техніки має бути результатом скоординованого рішення.

Читайте також: Асоціація резервістів Бундесверу закликає передати Україні танки Leopard

«Я не буду зараз конкретизувати. Ми повернемося до цього питання, коли рішення буде ухвалене. Важливо сказати, що у нас є спільна європейська відповідальність», - додав прем'єр-міністр Швеції.

Як повідомлялося, Швеція головує в ЄС з 1 січня 2023 року.

Фото: Jonas Ekströmer/TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-