На засіданні Ставки обговорили ситуацію на Донеччині й Луганщині – Зеленський

На засіданні Ставки обговорили ситуацію на Донеччині й Луганщині – Зеленський

Відео
Укрінформ
На засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача у понеділок обговорювалася ситуація на найгарячіших напрямках бойових дій – у Донецькій та Луганській областях.

Про це Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні наприкінці 320-го дня повномасштабної війни, передає Укрінформ.

"Провів сьогодні чергове засідання Ставки. Головна увага – ситуації на Донеччині та Луганщині – саме тих напрямках, які зараз найгарячіші. Бахмут і Соледар, Кремінна і Сватове, загальні перспективи на Донбасі на найближчі тижні. Битва за Донбас триває. І хоч окупанти зараз сконцентрували найбільші свої зусилля на Соледарі, все одно результатом цієї важкої й тривалої битви стане звільнення всього нашого Донбасу", – розповів глава Української держави.

Зеленський висловив удячність усім українським воїнам, які захищають Бахмут, проявляючи максимальну стійкість. Крім того, він подякував усім бійцям у Соледарі, які витримують нові та жорстокі штурми російських загарбників. "Це надзвичайно важко – там майже не залишилося цілих стін... Завдяки стійкості наших воїнів там, у Соледарі, ми виграли для України додатковий час і додаткові сили. А що хотіла росія там виграти? Повністю все зруйноване, життя майже не залишилось. І тисячі їхніх людей втрачені: уся земля під Соледаром у трупах окупантів і в шрамах від ударів. Ось так і виглядає божевілля", – наголосив Президент.

Читайте також: Президент: Завдяки стійкості воїнів у Соледарі ми виграли для України додатковий час і сили

Він також висловив удячність всім українським захисникам і захисницям за кожен крок уперед на інших напрямках фронту, за поступове просування – дуже обережне, прораховане, тому абсолютно надійне.

За словами глави держави, Україна інтегрує в систему оборони нові бойові засоби і техніку, яку отримує від партнерів. "Робимо все, щоб між домовленостями про додаткову підтримку і застосуванням цієї підтримки на полі бою було якнайменше часу", – підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Зеленський заявив, що найважча ситуація на фронті наразі в Бахмуті та Соледарі. Українська армія перекидає додаткові підрозділи для зміцнення оборони на цій ділянці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-