Скібіцький: Україна робитиме все можливе для перемоги цьогоріч

Скібіцький: Україна робитиме все можливе для перемоги цьогоріч

Укрінформ
Українські захисники робитимуть усе можливе, аби завершити війну цьогоріч, але все залежить від міжнародної підтримки та тиску на рф.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ГУР МО з посиланням на інтерв’ю представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скібіцького Corriere della Sera.

«Робитимемо все можливе, щоб війна закінчилася цього року. Це також залежить від того, як йдуть економічні справи у росії і чи залишається високим економічний тиск. І що підтримка України з боку міжнародного співтовариства залишається, а росія все більше ізольована», - заявив він.

Зокрема, представник розвідки зазначив, що температура продовжує падати, тому сьогодні-завтра росіяни можуть завдати нової атаки на енергетичну інфраструктуру України.

На думку Скібіцького, «односторонні перемир’я» нічого не значать, путін таким чином намагається перевірити реакцію українців і міжнародної спільноти.

Він повідомив, що перед новим роком під час атак росіяни застосували лише 20 ракет, наразі у рф залишилося лише 90 «Іскандерів».

Крім того, під час інтерв'ю Скібіцький зауважив, що іранські безпілотники Mohajer-6 і Shahed, які використовує рф, виготовляються з елементів і компонентів, що надходять з різних держав. ГУР МО України повідомили про цю проблему всі залучені країни, аби ці компоненти більше не надходили до рф.

Читайте також: Данілов цьогоріч прогнозує початок «наступальної війни» для України

Відповідаючи на питання щодо нещодавнього знищення в Макіївці великої кількості російських окупантів, Скібіцький відзначив, що це є частиною контрнаступу України, який почався в серпні. Він додав, що будуть й інші атаки на ворога.

Крім того, представник української розвідки повідомив, що росія готує нову хвилю мобілізації. За останні два тижні росіяни вивезли багатьох чоловіків не лише на схід, а й у тимчасово окуповані Запорізьку та Херсонську області України.

Відповідаючи на питання щодо можливого наступу рф з півночі, Скібіцький зазначив, що наразі росія не має достатньо військ для нього. Імовірно, білорусь використовуватиметься здебільшого як база для реорганізації військ, повідомив Скібіцький.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов зазначив, що атаки України з боку білорусі наразі не буде.

Фото: Corriere della Sera

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-