Єдиний крейсер росії «Адмірал Кузнєцов» у критичному стані та не може йти самостійно - ГУР

Єдиний крейсер росії «Адмірал Кузнєцов» у критичному стані та не може йти самостійно - ГУР

Укрінформ
Військові та суднобудівники рф намагаються перекласти один на одного відповідальність за доведення до критичного стану єдиного російського авіаносця «Адмірал Кузнєцов».

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

«Єдиний російський авіаносець – важкий авіаносний крейсер «Адмірал Кузнєцов» перебуває в аварійному стані. Наразі судно знаходиться на 35 судноремонтному заводі (Мурманськ)», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, щоб продовжити ремонтні роботи, нещодавно було прийнято рішення про переведення корабля із сухого доку до одного з причалів судноремонтного заводу. Втім, ще на стадії підготовки до переміщення з’ясувалось, що крейсер взагалі не здатен переміщуватися власним ходом. Відтак була здійснена спроба переміщення за допомогою кількох буксирів. Однак це також виявилось неможливим через критичний стан корпусу корабля.

За даними розвідки, судноремонтники попередили, що стан «Адмірала Кузнєцова» в принципі не дозволяє спускати його на воду, адже він з високою долею вірогідності перекинеться на бік і потоне.

При обстеженні водолазними командами корпусу корабля було виявлено, що металеві конструкції нижче третьої палуби зазнали значної корозії. Трюми повністю заповнені каламутною водою, що унеможливлює детальне обстеження корабля зсередини.

Читайте також: Севастопольський «суд» визнав загиблими 17 моряків з крейсера «Москва»

В Головному управлінні розвідки також повідомили, що посадові особи 35 судноремонтного заводу та керівництво флоту рф намагаються перекласти один на одного відповідальність за поточний стан справ. Наразі неможливо навіть встановити, хто саме ухвалив рішення про переміщення корабля.

Командування флоту рф висунуло штрафні санкції на півтора мільярди рублів керівництву заводу за зрив термінів ремонту та невиконання контракту. Своєю чергою менеджмент підприємства оприлюднив лист, у якому зазначено, що завод не винен у доведенні корабля до плачевного стану.

На думку ГУР, з високою долею вірогідності винними визнають військове представництво на заводі, яке здійснювало нагляд за ходом робіт. За наявними даними, на сьогодні не існує навіть приблизних термінів завершення ремонту «Адмірала Кузнєцова» та повернення його на службу.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня минулого року у росії сталося займання на борту єдиного авіаносного крейсера вмф рф «Адмірал Кузнєцов», який стояв на ремонті в доках заводу «Звездочка» в Мурманську.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-