«Зараз дуже важко у Соледарі»: Маляр розповіла про ситуацію на Донеччині

«Зараз дуже важко у Соледарі»: Маляр розповіла про ситуацію на Донеччині

Укрінформ
На сході України російські війська сконцентрували чималі зусилля для того, щоб вийти на кордони Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила у Телеграмі.

"На сході ситуація складна. На деяких ділянках Донецької області ми потрохи, крок за кроком, просуваємось вперед. А на деяких - наступає ворог. Наступає не лише регулярна армія, але й приватні", - зазначила Маляр.

За її словами, ворог сконцентрував чималі зусилля, щоб вийти на кордони Донецької області або, принаймні, з пропагандистською метою, захопити бодай якийсь населений пункт.

"Зараз дуже важко у Соледарі", - підкреслила Маляр.

Як наголосила заступниця очільника Міноборони, велика частина української армії на сьогодні - це мобілізовані, тобто непрофесійні військові.

"І ми як морально доросле суспільство повинні розуміти, що донедавна цивільні люди проходять надзвичайно складне як моральне, так і фізичне випробовування військовими реаліями війни. Всі люди різні, тому і випробовування проходять по-різному. Але все це заради нашої спільної високої мети - зберегти Українську державу і перемогти", - заявила Маляр.

Читайте також: росія готується до наступу ЗСУ на двох напрямках - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи Сил оборони за минулу добу, 7 січня, відбили атаки російських загарбників у районах 16 населених пунктів у Луганській та Донецькій областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-