рф звинувачуватиме Україну у терактах, які планує на Різдво – Верещук

рф звинувачуватиме Україну у терактах, які планує на Різдво – Верещук

Укрінформ
росіяни планують організувати на православне Різдво теракти в храмах на тимчасово захоплених територіях, щоб потім звинуватити в цьому Україну.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

«Вони хочуть вчинити теракти на подвір'ях храмів, де будуть великі скупчення людей, та звинуватити у цьому українську владу, українську армію. Ми розуміємо це, тому діємо превентивно. Ми попереджаємо наших людей та пояснюємо їм небезпеку таких дій з боку ворога. Не вірити жодному слову окупанта, за можливості, утриматися та не йти до храмів там, де обстріли, тому що окупант буде використовувати людей як об’єкт терористичних атак», - сказала Верещук.

За її словами, інформація про наміри російських загарбників вкотре вчинити підлість була отримана із розвідджерел. Віцепрем’єр-міністр закликала українців бути особливо обережними.

Раніше вона попередила українців про те, що росіяни готують теракти в храмах на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомляв Укрінформ, раніше російські пропагандистські медіа повідомили, що президент країни-терориста рф володимир путін нібито доручив ввести з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня “режим припинення вогню” по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні.

Читайте також: На Різдво росіяни можуть влаштувати теракти у храмах на окупованих територіях — Верещук

Зі свого боку радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що для росії “тимчасове перемир’я” можливе після виходу з тимчасово окупованих територій, адже Україна не атакує чужі землі й не вбиває цивільних, а знищує виключно загарбників.

Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm із посиланням на власні джерела поінформувала про високу ймовірність підриву православних храмів Донецька та інших населених пунктів на окупованих росіянами територіях на Різдво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-