Союзники мають адаптуватися до змін в оборонних потребах України - Міноборони Литви

Союзники мають адаптуватися до змін в оборонних потребах України - Міноборони Литви

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство оборони Литви заявляє, що боротьба України у відсічі агресії – спільна боротьба, тому союзники мають адаптуватися до змін в оборонних потребах України, щоб гарантувати, що обсяг підтримки не зменшиться.

Про це повідомив Департамент стратегічних комунікацій і зв’язків з громадськістю Міноборони Литви у відповідь на запит кореспондента Укрінформу.

«Боротьба України – це наша боротьба, і ми повинні адаптуватися до змін у потребах України та продовжувати наші зусилля, щоб гарантувати, що обсяг підтримки не зменшується», - йдеться у заяві.

При цьому підкреслюється, що Литва у 2023 році продовжує надавати постійну та безперебійну військову підтримку Україні. Оборонне відомство нагадує, що воно визначило шість основних напрямків військової підтримки на цей рік.

Насамперед важливою частиною військової підтримки України з боку Литви цього року стануть придбання, включаючи внесок до Міжнародного фонду допомоги Україні. Військова допомога Литви також включатиме передачу та ремонт озброєння та військової техніки, військову підготовку та навчання, реабілітацію солдатів, експертну підтримку у сфері оборонних реформ, посилення кібербезпеки.

Читайте також: Науседа закликав збільшити темпи підтримки України задля перемоги

Так Міноборони Литви відповіло на прохання прокоментувати відеозвернення Президента України Володимира Зеленського, з яким той виступив 3 січня.

У ньому глава Української держави зазначив, що керівництво росії кине всі сили, аби спробувати змінити ситуацію у війні проти України. Тож, за словами Зеленського, зараз «той момент, коли разом із партнерами маємо посилити нашу оборону».

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-