«Сіра зона»: у ЗСУ розповіли про ситуацію на островах біля Херсона

«Сіра зона»: у ЗСУ розповіли про ситуацію на островах біля Херсона

Укрінформ
Всі острови біля Херсона зараз перебувають у «сірій зоні», яка не контролюється чітко ні захисниками України, ні російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євгеній Єрін.

Відповідаючи на запитання щодо ситуації на острові Великий Потьомкінський, він зазначив: «Стосовно острова: на даний час всі острови знаходяться в так званій сірій зоні, яка не контролюється чітко ні нашими військами, ні окупантами. Відповідно, наші військовослужбовці так само намагаються проходити на ці острови, здійснювати певні заходи в рамках проведення операції. Разом з тим, казати про контроль над островами неможливо. Ці острови не є плацдармом, який потрібно утримувати на довгострокову перспективу. В будь-якому разі контроль над островами можливий після того, як буде отриманий повноцінний контроль над протилежним берегом. Тоді ми зможемо казати вже про контроль над островами».

Читайте також: Українська авіація за день завдала по ворогу понад 20 ударів

За словами Єріна, війська рф здійснюють передислокацію своїх військових частин, проводять посилення та укріплення позицій, особливо на Запорізькому та Херсонському напрямках.

«На даний час ситуація залишається стабільно складною, ворог час від часу посилює свої обстріли цивільної інфраструктури та населених пунктів на нашій стороні фронту. Разом з тим ворог здійснює передислокацію своїх військових частин, проводить посилення окремих напрямків, особливо на Запорізькому напрямку. Тому що там немає природної перешкоди у вигляді річки Дніпро, яка є на Херсонському напрямку. Але в той же час на Херсонському напрямку ворог продовжує укріплювати свої позиції і в районі островів поблизу Херсона, і на самих островах продовжується активність його ДРГ», - розповів керівник пресцентру.

Читайте також: На Запорізькому напрямку не фіксують наступального угруповання росіян

Він зазначив, що на даний момент Сили оборони тримають під контролем обидва напрямки і ворогу не вдається здійснити будь-які активні дії.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня Єрін повідомив, що на Запорізькому напрямку ворог на окремих ділянках створює більш потужне угруповання, ніж це потрібно для оборони. Водночас про наступальне угруповання наразі не йдеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-