Буданов припускає, що удари по території росії будуть «дедалі глибшими»

Буданов припускає, що удари по території росії будуть «дедалі глибшими»

Укрінформ
Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов припустив, що ймовірні подальші удари по території росії будуть «дедалі глибшими й глибшими».

Про це він сказав у інтерв'ю телеканалу ABC News, передає Укрінформ. 

Як зазначається, коли Буданова запитали, чи Україна завдавала ударів по російській авіабазі «Енгельс», розташованій більш ніж за 1200 кілометрів від українського кордону, він зазначив, що відповідь на це запитання можна буде дати «тільки після закінчення війни».

При цьому глава ГУР МО на запитання, чи таких ударів буде більше у майбутньому, відповів: «Думаю, так» - і додав, що вони будуть «дедалі глибшими й глибшими».

Щодо ударів по незаконно окупованому росією Криму, Буданов сказав: «Крим – це українська територія, ми можемо застосувати на своїй території будь-яку зброю».

Він висловив думку, що найзапекліші бої розпочнуться в березні. За його словами, Україна планує великий наступ навесні.

Читайте також: Україна завдаватиме ударів по позиціях загарбників на всій окупованій території – розвідка

«Наша мета - і ми її досягнемо - це повернення до кордонів 1991 року, у яких Україна визнана всіма суб'єктами міжнародного права», - сказав Буданов.

Також керівник ГУР МО наголосив, що озброєння росії виснажується, що змушує її вдаватися до «дешевших» рішень, таких як дрони-камікадзе Shahed іранського виробництва.

Що стосується майбутнього росії, Буданов заявив, що є кілька сценаріїв, водночас висловив переконання, що «не треба боятися перетворення росії - це лише піде на користь усьому світу».

«росія більше не становить військової загрози світу, це просто вигадка», – додав він.

Читайте також: У 2023 році «бавовни» у росіян буде більше — Генштаб ЗСУ

За словами начальника ГУР, єдиною проблемою, що залишається, є ядерний арсенал рф «і неконтрольований режим», який приведе «весь світ до розуміння необхідності денуклеаризації росії або, принаймні, міжнародного нагляду за її ядерним арсеналом».

Як повідомляв Укрінформ, за даними ГУР Міноборони, росія не планує завершувати війну і продовжить ведення наступальних дій у 2023 році.

Фото: LIGA.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-