У Макіївці росіяни зазнали однієї з найбільших втрат за час війни - NYT

У Макіївці росіяни зазнали однієї з найбільших втрат за час війни - NYT

Укрінформ
У результаті удару ЗСУ по розташуванню російських військових у Макіївці Донецької області рф зазнала однієї з найбільших втрат від початку вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в публікації The New York Times.

«Поки росія зважувала одну зі своїх найбільших військових втрат з моменту вторгнення в Україну, початковий спалах гніву почав спадати за знайомою схемою, зосереджуючись на Заході та на «некомпетентних чиновниках», але не на тому, хто контролює воєнні дії: президентові володимирі путіні», - зазначається у статті.

Родичі мобілізованих, які загинули або зникли безвісти в результаті ракетного удару по їхній базі в окупованому українському місті Макіївка, зібралися на акцію в російській Самарі.

Близько сотні учасників розмахували російськими прапорами, збирали допомогу для постраждалих і закликали до помсти, пише NYT. Проте не пролунало жодної критики на адресу головного винуватця війни – путіна. Так само уникають критикувати російське керівництво в соцмережах активні блогери.

Читайте також: міноборони рф визнало загибель вже 89 своїх військових у Макіївці

«Весь Захід об’єднався проти нас, щоб знищити нас», - заявила на мітингу дружина російського генерала, який воює в Україні Катерина Колотовкіна, закликаючи до помсти «за сльози вдів».

На думку експертів, зазначає видання, швидкість, з якою міністерство оборони рф визнало втрати, свідчить про те, що кремль «намагається контролювати наратив і не допустити, аби він підживлював широке соціальне невдоволення».

Вашингтонський Інститут вивчення війни (ISW) відзначив в останньому щоденному звіті, що значні військові невдачі, зокрема знищення мобілізованих у Макіївці, можуть ускладнити для путіна завдання заспокоїти активних прихильників війни та переконати їх, що рф контролює ситуацію.

Читайте також: Як путінські «воєнкори» наочно доводять злочинність самої Росії

"Нездатність путіна відповісти на критику й виправити недоліки російської воєнної кампанії може підірвати довіру до нього як до воєначальника", - вважають експерти ISW.

Як повідомлялося, 31 грудня у Макіївці Донецької області ЗСУ знищили та пошкодили до десяти одиниць військової техніки ворога. За інформацією соцмереж, кількість загиблих загарбників сягає 600.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-