Створити «залізний купол» над всією територією України зараз неможливо – Ігнат

Створити «залізний купол» над всією територією України зараз неможливо – Ігнат

Укрінформ
Створити найближчим часом аналог «залізного купола» над територією України неможливо і фізично, і фінансово. Покращити протиповітряну оборону держави можна було б за допомогою багатоцільових літаків типу F-16 певної модифікації.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Найближчі роки ми не створимо жодного «куполу» над всією територією України. Це неможливо фізично, тому що систем ППО розставити по такій протяжності наших кордонів і перекрити стратегічно важливі об’єкти всередині держави просто неможливо. Це дійсно величезна має бути кількість техніки, це надзвичайно дорого, на це треба великий фінансовий і людський ресурс. Система ППО і в інших країнах світу, в таких як США та інші, - це перекриття певних напрямків, певних об’єктів. Іншу ж частку протиповітряної оборони держави виконують винищувачі – багатоцільові літаки, які є частиною протиповітряної оборони. Літаки, які можуть швидко злетіти з аеродромів, висунутись і прибути в район, де потрібно перехопити крилату ракету, дрон чи літак, вони діють оперативно і максимально ефективно», - зазначив речник.

Читайте також: росія не зможе відреагувати на передачу Україні системи Patriot – Волкер

Ігнат наголосив, що Україна зараз робить все можливе, аби отримати літаки F-16 певної модифікації, які зможуть виконувати завдання щодо прикриття повітряного простору України.

Як повідомляв Укрінформ, під час останньої масованої атаки дронів 1-2 січня Протиповітряна оборона знищила 84 дрони, що становить 100 % запущених росією. Загалом же з вересня 2022 року Сили оборони знищили майже півтисячі ворожих дронів.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-