Двох військових рф судитимуть за розстріл цивільного в Гостомелі

Двох військових рф судитимуть за розстріл цивільного в Гостомелі

Укрінформ
Двох військовослужбовців російської федерації судитимуть за розстріл цивільного під час захоплення агресором Гостомеля Київської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох росіян за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що у березні 2022 року на території Гостомельського притулку для тварин по вулиці Свято-Покровській загарбники облаштували тимчасовий військовий пункт.

Для розвантаження і переміщення боєприпасів вони намагалися залучити місцеве цивільне населення. Один із жителів відмовився. Тоді росіяни з метою залякування відвели чоловіка у лісопосадку начебто для розстрілу.

Коли чоловік вдруге відмовився допомагати загарбникам, один з командирів віддав підлеглому наказ розстріляти чоловіка.

Читайте також: В Україні судитимуть чеченських командирів, які організували вторгнення на Київщину

Прокурори спільно зі Службою безпеки України та управлінням карного розшуку столичної поліції ідентифікували російських військовослужбовців, причетних до вбивства громадянина України.

Як повідомляв Укрінформ, станом на грудень за скоєння воєнних злочинів в Україні вже засуджено 12 російських військових.

Фото в тексті: Офіс Генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-