Через брак високоточних ракет загарбники змінюють тактику обстрілів України - ГУР

Через брак високоточних ракет загарбники змінюють тактику обстрілів України - ГУР

Укрінформ
Через брак високоточних ракет рф комбінує їх запуски з дронами та ракетами старого типу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«У росіян зараз в дефіциті балістичні ракети «Іскандер», наближаються до закінчення запаси «Калібрів», зменшується кількість крилатих ракет повітряного базування Х-101, Х-555», – відзначив представник ГУР.

Читайте також: росія залізла в свій стратегічний запас, «Іскандерів» у них залишилось 11-13% - Резніков

Але, за його словами, попри скорочення обсягів, виробництво ракет у росії не припиняється: «Ми зараз знаходимо уламки ракет, виготовлені в четвертому кварталі 2022 року. Значить, вони виробляються і зразу надаються у війська, щоб здійснювати обстріли наших обʼєктів».

За даними Головного управління розвідки, російські військові тепер застосовують у різних конфігураціях іранські безпілотники, ракети старого типу, високоточні балістичні ракети та перероблені ракети С-300.

Читайте також: У Києві збили ворожий безпілотник: є постраждалий

Нагадаємо: 31 грудня, 1 та 2 січня російські військові здійснили нову серію атак в Україні з використанням безпілотників іранського походження та ракет. Унаслідок цих атак енергетична структура України очевидних ушкоджень не зазнала, електропостачання перед Новим роком і 1 січня здійснювалося майже без ускладнень. Натомість у Києві та Хмельницькому є загиблі цивільні, ще кілька десятків людей були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-