росіяни через брак снарядів не зможуть підтримувати високий темп операцій у районі Бахмута - ISW

росіяни через брак снарядів не зможуть підтримувати високий темп операцій у районі Бахмута - ISW

Укрінформ
російські війська вичерпують свої запаси артилерійських боєприпасів, через що їм буде важко підтримувати високий темп операцій у районі Бахмута та на інших ділянках фронту в Україні.

Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Американські аналітики привертають увагу до заяв начальника Головного управління військової розвідки Кирила Буданова, який 31 грудня повідомив, що російські війська в Україні мають значні проблеми з артилерійськими боєприпасами і ці проблеми стануть ще відчутнішими до березня 2023 року. Він, зокрема, сказав, що росіяни раніше використовували до 60 000 артснарядів на день, а тепер – лише від 19 000 до 20 000, і, до того ж, уже вилучили всі залишки артилерійських боєприпасів із білоруських військових складів для підтримки своїх операцій в Україні.

В ISW також нагадали повідомлення Міністерства оборони Великої Британії від 24 грудня, в якому зазначалося, що російським військам нині не вистачає артилерійських боєприпасів для підтримки широкомасштабних наступальних операцій і що ведення оборонних боїв уздовж протяжної лінії фронту в Україні вимагає від російських військових щоденних витрат значної кількості снарядів і ракет.

Читайте також: У новорічну ніч ППО знищила 45 ворожих дронів-камікадзе

Аналітики Інституту вивчення війни прогнозують, що нестача боєприпасів частково перешкодить російським військам підтримувати високі темпи операцій у районі Бахмута в найближчій перспективі.

«Вичерпання запасів артилерійських боєприпасів російської армії вплине на їхню здатність підтримувати високі темпи операцій і на інших ділянках фронту в Україні, а повідомлення про те, що росіяни вже вичерпали запаси боєприпасів у білорусі, є ще однією ознакою того, що відновлення широкомасштабного російського наступу з білорусі в найближчі місяці є малоймовірним», - підсумували в ISW.

Як повідомлялося, в попередньому звіті ISW зазначалося, що російський диктатор володимир путін фактично легалізував мародерство російських військових в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-