путін легалізував мародерство російських військових в Україні – ISW

путін легалізував мародерство російських військових в Україні – ISW

Укрінформ
російський президент володимир путін своїм указом фактично легалізував конфіскацію майна українців на захоплених територіях.

Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Американські аналітики звертають увагу на підписаний російським диктатором 29 грудня указ, який звільняє всіх російських чиновників, у тому числі працівників силових структур, від обов’язку оприлюднювати декларації про доходи.

Зазначається, що дія указу поширюється на військовослужбовців, працівників органів внутрішніх справ російської федерації, осіб, які перебувають на службі в росгвардії та правоохоронних органах, працівників пенітенціарної системи і слідчої системи рф, а також осіб, відряджених на посади в окупаційних адміністраціях у Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях.

Указом також скасовується заборона на отримання військовослужбовцями зс росії «благодійних» подарунків у зв’язку з їхньою участю в бойових діях в Україні.

В ISW припускають, що цей указ теоретично може дозволити російським чиновникам, залученим у війну, незаконно конфісковувати приватну власність українських мешканців окупованих територій, оскільки відтепер така власність може юридично класифікуватись як «благодійні подарунки».

Американські аналітики також вказали на маніпуляції путіна внутрішнім російським законодавством, спрямовані на придушення противників війні та створення умов для збагачення особам, які її підтримують.

Читайте також: путін дозволив приймати газові борги від «недружніх» країн валютою, а не рублями

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому звіті аналітики ISW зазначали, що в росії прибічники війни, ймовірно, розпочали інформаційну кампанію для формування суспільної підтримки націоналізації статків і ресурсів олігархів для спонсорування воєнних дій проти України.

 Фото: GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL /PAP/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-