Україні необхідні боєприпаси, що дозволять уражати противника на великій відстані - Генштаб

Україні необхідні боєприпаси, що дозволять уражати противника на великій відстані - Генштаб

Ексклюзив
Укрінформ
Упродовж 2022 року наша країна отримала від міжнародних партнерів озброєння, боєприпаси та матеріальні засоби, необхідні Силам оборони для захисту від країни-агресора. Наразі ж Україні необхідні боєприпаси, що дозволять уражати противника на великій відстані.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

«У рамках міжнародної технічної допомоги було організовано та здійснювалося отримання від держав-партнерів критично необхідних для виконання Збройними Силами завдань зразків озброєнь, боєприпасів та матеріальних засобів. Зокрема, протягом року отримані такі види озброєння, як: танки, бойові броньовані машини різного призначення, реактивні системи залпового вогню, артилерійські системи та міномети, зенітні ракетні комплекси (у тому числі переносні зенітні ракетні комплекси), вертольоти, безпілотні авіаційні комплекси, боєприпаси до артсистем, засобів ППО, бойових машин, танків, стрілецької зброї, баражуючі боєприпаси (“дрони-камікадзе”), засоби контрбатарейної артилерійської боротьби, протитанкові ракетні комплекси, автомобілі (вантажні, броньовані), санітарно-евакуаційна техніка різних модифікацій, евакуаційні машини, патрульні катери, пально-мастильні матеріали, продовольство (у тому числі сухі пайки), бронежилети, шоломи кулезахисні, медичне обладнання та устаткування, польовий госпіталь Assorted MSF Hospital», - поінформував Громов.

Читайте також: рф втратила зброї й техніки більше, ніж мало її угруповання на момент вторгнення - Громов

Він наголосив, що зазначене озброєння дало можливість Збройним Силам України зупинити ворога та звільнити частину тимчасово окупованих територій нашої країни.

Громов подякував міжнародним партнерам за надану допомогу та зазначив, що Україна потребує подальшого нарощування обсягів та розширення номенклатури міжнародної технічної допомоги.

«Увесь світ і росіяни, насамперед, знають, як добре горять склади боєприпасів після ураження високоточною зброєю партнерів (HIMARS). Тому військове керівництво рф перемістило подалі від лінії зіткнення свої запаси та пункти управління. Своєю чергою, для продовження визволення рідної землі та мінімізації жертв серед цивільного населення України нам украй необхідні боєприпаси, що дозволять уражати важливі обʼєкти противника на великій відстані», - наголосив Громов.

Читайте також: Сили оборони звільнили вже 40% окупованих після 24 лютого територій - Громов

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 30 грудня повідомив, що, починаючи з лютого, Україна отримала понад $31 мільярд допомоги від міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-