За рік майже 29 тисячам захисників вручили нагороди за мужність та героїзм – Громов

За рік майже 29 тисячам захисників вручили нагороди за мужність та героїзм – Громов

Ексклюзив
Укрінформ
Майже 29 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України у поточному 2022 році отримали державні нагороди за мужність та героїзм, проявлені під час відсічі російської збройної агресії.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

«За мужність та героїзм, проявлені під час відсічі російської збройної агресії вручено державні нагороди України майже 29 тисячам військовослужбовців Збройних Сил України. Зокрема, звання “Герой України” присвоєно 160 військовослужбовцям, ордени Богдана Хмельницького вручено 3 174 військовослужбовцям: першого ступеня – 68 військовослужбовцям, другого ступеня – 414 військовослужбовцям, третього ступеня – 2 692 військовослужбовцям. Інших державних та відомчих нагород удостоєні ще 26,5 тисячі військовослужбовців», - поінформував Громов.

Бригадний генерал також зазначив, що почесні звання були присвоєні військовим частинам. Зокрема, з початку агресії за відмінне виконання покладених завдань оборони держави почесні відзнаки “За мужність та відвагу” отримали 44 військові частини: 26 бригад, 4 полки, 5 центрів, 8 окремих батальйонів (дивізіонів), середній десантний корабель. Почесні найменування присвоєні: 10 бригадам, трьом полкам, одному корвету. Бойові прапори вручені 59 бригадам, двом окремим батальйонам.

Громов відзначив, що за кожною сухою статистикою стоїть важка боротьба та кров наших захисників.

Читайте також: рф втратила зброї й техніки більше, ніж мало її угруповання на момент вторгнення - Громов

«Ми з вами повинні усвідомити, що за сухими словами “тривають інтенсивні обстріли”, “захисники України утримують позиції та рубежі оборони”, “стримуємо наступальний потенціал противника” та інші, стоїть важка щосекундна боротьба, кров і піт наших воїнів. Нам справді дуже складно, але ми робимо і будемо робити все можливе для повного звільнення наших земель. Ми боремося за майбутнє мирне та цивілізоване щасливе життя для наших дітей, за волю, можливість жити самостійним життям на своїй землі, за вічні цінності українського народу», - підкреслив Громов, додавши, що Збройні Сили б’ються не тільки за Україну, але й за близьку нам по духу Європу, за міжнародну безпеку, за майбутнє мирне життя у світі, в якому жодна країна не зможе силою диктувати свої імперські погляди.

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня росія вкотре здійснила масовану ракетну атаку на українську інфраструктуру. Загалом ворог випустив понад 20 крилатих ракет, 12 з них знищені силами протиповітряної оборони в Київській, Житомирській та Хмельницькій областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-