Українська авіація за день завдала cімох ударів по позиціях росіян

Українська авіація за день завдала cімох ударів по позиціях росіян

Дані Генштабу
Укрінформ
Українська авіація протягом доби завдала шістьох ударів по районах зосередження російських військ й одного - по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 31 грудня.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили два райони зосередження живої сили та військової техніки загарбників, а також ворожий пункт управління.

"В період з 12.40 до 14.30 противник завдав масованого ракетного удару. За попередніми даними, усього було здійснено близько 20 пусків ракет. Кілька із них не долетіли до України і впали на території рф (інформація уточнюється)", — зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ знищені 12 крилатих ракет у Київській, Житомирській і Хмельницькій областях. У Київській області також був збитий ворожий безпілотник «Орлан-10», що здійснював повітряну розвідку під час ракетної атаки й намагався виявити позиції української ППО.

Читайте також: Сили оборони звільнили вже 40% окупованих після 24 лютого територій - Громов

Також протягом доби загарбники здійснили 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по інфраструктурі населених пунктів Донецької та Херсонської областей.

У Генштабі наголосили, що загроза здійснення росією авіаційних і ракетних ударів залишається актуальною на всій території України. Громадян закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги навіть під час свят.

На Лиманському та Бахмутському напрямках, за інформацією Генштабу, російські війська не припиняють вести наступальні дії, на Куп’янському й Авдіївському напрямках здійснюють спроби покращити тактичне положення.

Читайте також: Українська ППО збила 12 із 20 випущених росією ракет — Залужний

На Волинському, Поліському, Сіверському й Слобожанському напрямках ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни обстріляли з артилерії й мінометів райони населених пунктів Ходине, Атинське, Велика Рибиця, Запсілля та Рясне Сумської області, а також Уди, Стрілеча, Алісівка, Красне, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Тернова й Катеринівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог завдавав ударів по районах Лозової Першої, Западного, Масютівки, Токарівки, Куп’янська й Орлянського Харківської області, а також Новоселівського, Стельмахівки й Андріївки Луганської області.

Читайте також: Генштаб: Дива в новому році творитимуть ЗСУ

На Лиманському напрямку під вогневий вплив загарбників потрапили Площанка, Макіївка, Невське та Діброва Луганської області, а також Червонопопівка, Терни й Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворожі обстріли зафіксовані в районах понад 20 населених пунктів, серед них — Спірне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Костянтинівка, Курдюмівка, Майорськ і Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку російські війська били по Веселому, Авдіївці, Невельському, Мар’їнці, Красногорівці й Новомихайлівці Донецької області.

На Новопавлівському напрямку під ворожий вогонь потрапили Времівка, Велика Новосілка, Пречистівка, Вугледар і Микільське Донецької області.

На Запорізькому напрямку з танків, мінометів і ствольної артилерії загарбники обстріляли райони понад 15 населених пунктів, зокрема Ольгівського, Гуляйполя, Степового, Чарівного й Дорожнянки Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожих обстрілів постраждала, зокрема, цивільна інфраструктура Антонівки, Токарівки, Миколаївки та Херсона.

Читайте також: За проєктом «Армія дронів» вже закупили 1577 безпілотників

Встановлено, що на період проведення новорічних свят в окремих населених пунктах тимчасово захоплених територій України росіяни посилили адміністративно-поліцейський режим. Так, із 31 грудня 2022 року по 6 січня 2023 року місто Генічеськ Херсонської області закрите на виїзд, жителям навколишніх сіл виїзд також заборонений.

З метою облаштування системи інженерних загороджень на тимчасово окупованих і захоплених територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей загарбники залучають цивільних осіб із російської федерації.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України продовжують стримувати російських загарбників на сухопутній ділянці загальною протяжністю 3786 км, при цьому активна лінія фронту становить 1500 км.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на кінець грудня росія втратила зброї та техніки більше, ніж мало її угруповання на момент вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-