Кулеба: Головне завдання щодо санкцій на наступний рік – блокування ракетно-дронової індустрії рф

Кулеба: Головне завдання щодо санкцій на наступний рік – блокування ракетно-дронової індустрії рф

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає головним завданням щодо санкцій проти росії блокування ракетно-дронової індустрії країни-агресора.

Про це глава української дипломатії заявив у інтерв’ю «РБК-Україна», передає Укрінформ.

«Мій особистий фокус номер один – будь-які санкції і будь-які кроки, які посилюють санкції і блокують обхід санкцій щодо ракетно-дронової індустрії рф», - сказав Кулеба.

Він додав, що є дуже багато різних важливих санкцій, зокрема, відключення від SWIFT ще більшої кількості російських банків, накладення персональних санкцій на патріарха кіріла та ще кількох олігархів, запровадження обмежень на російський газ і атомну енергетику.

«Але треба насамперед валити оборонний комплекс росії, її воєнну машину, а в ній ціль номер один – ракетно-дронова індустрія. Треба перекрити їм кисень, щоб вони не могли виготовляти ракети, не могли налагодити масове виробництво ударних дронів і таким чином не могли більше тероризувати всю територію України. Для нас величезним полегшенням на фронті і в тилу буде, якщо ми знімемо цю загрозу», - переконаний глава української дипломатії.

Як повідомлялося, 16 грудня у ЄС затвердили 9-й пакет санкцій проти російської федерації у зв’язку із агресивною війною проти України.

Читайте також: росія через санкції вилучає з Фонду нацдобробуту по $4-5 мільярдів щомісячно - Свириденко

Пакет передбачає санкції проти майже 200 осіб і організацій, причетних до атак на мирних жителів та до викрадення дітей.

Секторальна частина дев'ятого пакета санкцій містить такі важливі компоненти, як товари подвійного використання і більше 20 груп товарів цивільного експорту, зокрема цивільні безпілотні апарати, ноутбуки, верстати, навігатори тощо, які можуть використовуватися для воєнних потреб.

Також до секторальних санкцій у дев'ятому пакеті увійшли хімічна і біохімічна продукція, електроніка, зокрема та, яка використовується в іранських дронах, 169 компаній, яким заборонено будь-що продавати в ЄС, оскільки вони причетні до російського ВПК.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-