Зеленський передав командиру батареї HIMARS відзнаку від президента США

Зеленський передав командиру батареї HIMARS відзнаку від президента США

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський передав командиру батареї «Хаймарсів» капітану Павлові Чернявському Command сoin - спеціальний символ від президента Сполучених Штатів Америки.

Глав держави вручив відзнаку під час виступу з посланням до Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене є один борг з часу візиту до Сполучених Штатів, який я хочу саме зараз в цій залі віддати - капітану Павлові Чернявському, командиру батареї «Хаймарсів», який відзначений Хрестом бойових заслуг і який передав цю відзнаку президентові Сполучених Штатів Америки Байдену. Для мене було честю виконати цю особливу місію. Але у неї є і друга частина. Президент Байден у відповідь передав Command сoin - спеціальний символ від Президента Сполучених Штатів Америки”, - сказав Зеленський, вручивши медальйон капітану Чернявському.

Глава держави також подякував президентові США, обом партіям Конгресу і кожній американській родині за історичну підтримку України та її громадян.

Читайте також: Настане час, коли бренди української зброї будуть цікавити весь світ - Зеленський

"Ще рік тому здавалося неможливим, що у нашої держави будуть системи ППО Patriot. Але тепер маємо і таку домовленість. Дякую нашим стратегічним партнерам! Це особливий знак довіри до України, це справжнє союзництво зі Сполучними Штатами Америки", - зазначив він.

Як повідомлялося, під час нещодавнього візиту до США Президент України Володимир Зеленський вручив Президенту США Джо Байдену українську нагороду «Хрест бойових заслуг», передану капітаном, який командує підрозділом, на озброєнні якого перебуває HIMARS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-