білоруських військових можуть задіяти на захоплених рф територіях - опозиціонер

білоруських військових можуть задіяти на захоплених рф територіях - опозиціонер

Укрінформ
Військовослужбовців із білорусі можуть задіяти на тимчасово загарбаних рф територіях України для здійснення "стабілізаційних заходів".

Про це повідомив голова благодійного фонду "Вільна Білорусь" Олексій Францкевич під час круглого столу в Укрінформу.

"Ми маємо інформацію, що рф тиснутиме на лукашенка, аби втягнути білоруських солдатів у війну. Ідеться про контингент з 10-15 тис. воїнів з республіки білорусь, яких заведуть на вже окуповані території для певних стабілізаційних заходів", - сказав він.

На думку Францкевича, для прямого сухопутного вторгнення передумов наразі немає. За його словами, у рб немає достатньої кількості військ для вторгнення на територію України.

Лідер Міжнародного руху "Говорите громче!" російський опозиціонер Андрій Сидельников також вважає сухопутне вторгення з території білорусі малоймовірним, хоч і не виключає такої можливості. Найбільш реальним сценарієм, на його думку, є подальше використання білоруської військової інфраструктури російською федерацією.

Читайте також: лукашенко наказав усім високопосадовцям, окрім себе, проходити медогляд

"Якщо все ж таки наступ станеться, то білоруські солдати стануть "гарматним м’ясом" для розмінування території. Ними прикриватимуться, аби увійти на українську територію", - вважає він.

Як повідомлялося, українські прикордонники наразі не відмічають створення у білорусі наступального угруповання, яке було б готове станом на зараз здійснити вторгнення з території рб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-