Ворог обороняється на Новопавлівському та Херсонському напрямках

Ворог обороняється на Новопавлівському та Херсонському напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Війська російської федерації продовжують зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Лиманському напрямках, на Новопавлівському та Херсонському напрямках загарбники обороняються.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 26 грудня.

Зокрема, повідомляється, що протягом доби російські війська здійснили 19 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза авіаційних і ракетних ударів з боку ворога актуальна на всій території України.

"Окупанти і далі зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Лиманському напрямках, на Куп’янському, Авдіївському та Запорізькому — намагаються покращити тактичне положення. На Новопавлівському та Херсонському напрямках противник обороняється", — зазначили в Генштабі.

Читайте також: росіяни укріплюються на захопленій території Херсонщини та тероризують місцевих

На Волинському, Поліському, Сіверському й Слобожанському напрямках, за даними Генерального штабу, обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Слобожанському напрямку артилерійських обстрілів з боку ворога зазнали райони Стариці, Огірцевого, Вовчанська й Рідкодуба Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках війська рф завдали вогневого ураження по районах понад 20 населених пунктів. Серед них — Новомлинськ, Дворічна, Западне, Табаївка та Берестове Харківської області, Площанка й Діброва Луганської області, а також Торське Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках росіяни обстріляли райони понад 30 населених пунктів, зокрема Берестового, Білогорівки, Соледара, Бахмута, Нью-Йорка, Авдіївки, Веселого, Невельського, Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку під вогневий вплив загарбників потрапили Пречистівка, Велика Новосілка і Времівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії ворог обстріляв райони понад 15 населених пунктів. Серед них — Новопіль Донецької області, Ольгівське, Малинівка, Дорожнянка, Чарівне, Білогірʼя, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новандріївка й Малі Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські війська продовжують завдавати ударів з артилерії по населених пунктах уздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, від ворожого вогню постраждала цивільна інфраструктура Новоолександрівки, Гаврилівки, Республіканця, Новокаїрів, Томариного, Тягинки, Микілського, Придніпровського, Інженерного, Антонівки та Херсона.

Читайте також: Ворог стягує сили до Бердянська та Мелітополя: у ЗСУ прокоментували можливість наступу на Запоріжжя

Повідомляється, що Сили оборони України 24 грудня завдали удару по району зосередження живої сили ворога біля Половинкиного Старобільського району Луганської області, у результаті чого загарбники втратили до 150 військовослужбовців мертвими і пораненими.

25 грудня на тимчасово захопленій території Херсонської області українські захисники ліквідували до 50 військових рф, ще близько сотні завдали поранень, також знищили близько п'яти одиниць ворожої військової техніки різного типу.

Встановлено, що рф продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров’я на тимчасово захоплених територіях для лікування своїх військовослужбовців і найманців приватних військових компаній. Так, у населеному пункті Біловодськ Старобільського району Луганської області проходять лікування близько 300 поранених представників "групи вагнера". У Первомайську на території "військового шпиталю", розгорнутого на базі багатопрофільного ліцею, також лікуються близько 300 загарбників, поранених у районі міста Бахмут.

У тимчасово захопленому Токмаку Запорізької області росіяни посилили адміністративно-поліцейські заходи. За даними Генштабу, військовослужбовці рф разом із місцевими колаборантами вишукують патріотично налаштованих українських громадян, проводять перевірки особистих ноутбуків і телефонів, обшукують помешкання.

Читайте також: У Повітряних силах оцінили ймовірність нового масованого обстрілу рф найближчими днями

Українська авіація протягом доби завдала удару по району зосередження загарбників. Підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони України зі свого боку уразили чотири пункти управління та шість районів зосередження живої сили противника.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни станом на 26 грудня Сили оборони України знищили 102 тисячі 600 російських військових, 3016 ворожих танків, 6017 бойових броньованих машин й іншу техніку загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-