У Повітряних силах оцінили ймовірність нового масованого обстрілу рф найближчими днями

У Повітряних силах оцінили ймовірність нового масованого обстрілу рф найближчими днями

Укрінформ
Ніхто не виключає можливість масованого ракетного удару рф по Україні вже найближчими днями.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, чи може масована атака статися у найближчі дні.

“Не виключено. Ніхто не виключає — і керівництво держави закликає, і керівництво Повітряних сил, і ЗСУ бути готовими до можливих ударів. Ви бачите, що вже тривалий час говорив і голова ГУР МО Буданов, що дійсно можливі такі атаки, тому що раніше тиждень ворог не обстрілював, пізніше вже збільшилось до 10 днів, але все одно ворог не полишив цих планів і варто очікувати, але не будемо робити жодних прогнозів”, - зазначив речник.

Він закликав зберігати спокій і дотримуємось правил безпеки.

Читайте також: росіяни готуються до масованого удару по Україні, Сили оборони готові до цього — Гуменюк

Відповідаючи на питання щодо кількості ракет у росіян, Ігнат зазначив, що ВПК росії працює і випускає ракети, однак їхня кількість не співставна з використаним арсеналом.

“Промисловість, на жаль, працює. І ті ж самі “Іскандери”, “Калібри”, Х-101, а це ті ракети, які в основному загрожують на великих відстанях і є високоточною зброєю, власне промисловість на ці ракети ще працює. Так, вони не можуть виготовляти їх такими темпами, якими окупанти обстрілюють, тобто використання ракет не співставне з їх випуском на підприємствах. Саме тому тане ця цифра можливої кількості ракетних обстрілів. Спочатку казали на 4-5, потім 3-4, тепер кажуть 2-3 обстріли залишилось, якщо підходити до цих даних з математичної точки зору”, - зазначив речник, додавши, що розслаблятись не варто, адже росія має потужний потенціал та бойову авіацію.

Читайте також: ППО знищила близько 70 дронів із другої партії БПЛА, яку отримала росія з Ірану – Ігнат

За його словами, росія також намагається отримати іранські ракети, але поки що підтвердження про їх передачу немає.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня країна-терорист російська федерація здійснила масштабну ракетну атаку на Україну. Передусім удари були спрямовані на об’єкти критичної інфраструктури країни. Сили протиповітряної оборони знищили 9 з 10 ракет, які були випущені по Києву під час масштабної ракетної атаки з боку рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-