Буданов оцінив спроможність росії виробляти нові ракети

Буданов оцінив спроможність росії виробляти нові ракети

Укрінформ
У рф вистачить ракет ще на дві-три атаки, і вони закінчаться.

Такий прогноз дав в інтерв'ю LIGA.net начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, передає Укрінформ.

"Тієї кількості ракет, яка залишилась (у росіян - ред.) – якщо взяти суто математично їхні розрахунки, – вистачить із їхньою інтенсивністю в залпі в середньому 70-75 ракет на два-три рази. І в принципі вони закінчаться взагалі", - сказав Буданов.

Він зауважив, що якщо подивитись на інтенсивність ракетних атак росії, то рф робила ці теракти щодо об'єктів критичної інфраструктури спочатку раз на тиждень. Потім – раз на 10 днів. Потім – раз на два тижні. Зараз – ще довше.

Читайте також: Буданов розповів про єдине місце на фронті, де росія ще намагається наступати

"Цей проміжок часу обумовлений виключно однією проблемою: швидкоплинне скорочення ракетного арсеналу рф. Їхня промисловість не здатна покрити ту кількість, яку вони витрачають. Попри всі їхні намагання – це нереально", - додав керівник української розвідки.

Буданов також пояснив, чому в рф бережуть "Кинджали". За його словами, їх всього на початок війни було десь 47 штук. "За цей час вони змогли зробити декілька, поки були запчастини. Це несерйозно. Можна лякати світ тим, що в тебе є "Кинджал". Але коли починаєш їх реально використовувати – що далі? Можеш зробити 47 ударів. Для розуміння, "Іскандерів" використано понад 900", - розповів Буданов.

"Кинджали" майже нереально зараз виробляти, оскільки росіяни не можуть дістати багато комплектуючих через санкції. Паралельний імпорт - це дуже ускладнює і збільшує термін доставлення цих частин. А деякі деталі, попри все, росіяни так і не можуть дістати, пояснив Буданов.

Керівник ГУР також зауважив, що російська армія має майже ідентичні проблеми, з якими стикається і Україна - проблема зі снарядами до артилерії. Як у нас почались проблеми з осколково-фугасними снарядами до танків – так само в них. Те ж саме і щодо ракет до РСЗВ.

Читайте також: У білорусі загорівся винищувач рф, що носить «Кинджали» - моніторингова група

"Зараз росіяни так само у всьому світі шукають, де придбати снаряди 122 і 152 мм, танкові осколково-фугасні постріли та реактивні снаряди до "Градів" і "Ураганів", - розповів Буданов. Він повідомив, що є певні країни, які готові рф допомогти, але в багатьох випадках продають озброєння через треті країни.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов висловив думку, що армія росії перебуває у глухому куті – корінних змін на її користь не очікується, навіть якщо ще прибудуть мобілізовані після бойового злагодження.

Фото: LIGA.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-