росія імітує зміцнення позицій у білорусі для відвернення уваги ЗСУ - Буданов

росія імітує зміцнення позицій у білорусі для відвернення уваги ЗСУ - Буданов

Укрінформ
Загроза нового російського вторгнення з території білорусі, за оцінками воєнної розвідки України, залишається низькою. Своїми діями в білорусі російські військові намагаються відволікати увагу українських захисників, імітуючи зміцнення своїх військових баз.

Про це в інтерв’ю New York Times заявив керівник воєнної розвідки Кирило Буданов, передає Укрінформ.

«Хоча загроза нового російського вторгнення з північного кордону України з білоруссю не є неминучою, її все ж не можна повністю виключати. Було б неправильно ігнорувати таку загрозу, але також неправильно стверджувати, що у нас є дані, які підтверджують її існування», - сказав Буданов.

За його словами, наразі російські війська не створюють ударних угруповань для ведення наступальних дій, а розгорнуті на території білорусі польові навчальні табори росіян заповнені новомобілізованими цивільними, яких після завершення підготовки перекидають воювати на схід України.

Керівник воєнної розвідки зазначив, що своїми діями в білорусі російські військові намагаються відволікати увагу українських захисників, імітуючи зміцнення своїх військових баз у цій країні призовниками та перекидання військ залізницею до українсько-білоруського кордону.

Читайте також: На Волині відкрили сучасний центр для відстеження ситуації на кордоні з білоруссю

Як розповів Буданов, нещодавно до південного кордону білорусі прибув завантажений російськими солдатами потяг, який після нетривалої зупинки повернувся назад до польового табору з усіма військовими і зброєю.

Подібну тактику імітування нападів, яку Буданов назвав «каруселлю», застосовував Радянський Союз під час Другої світової війни, направляючи солдатів потягами, щоб вводити ворога в оману.

Так само, за словами керівника воєнної розвідки, артилерійські обстріли прикордонних із росією територій Сумської і Харківської областей на північному сході України, в результаті яких гинуть і зазнають поранень десятки цивільних українців, не вказують на безпосередню загрозу повторного вторгнення.

Читайте також: Наєв перевірив готовність підрозділів відбивати можливе вторгнення з білорусі

«Наразі російські військові підрозділи не мають угруповань для нападу (з території білорусі – ред.) і сформувати їх за один день просто неможливо», - сказав Буданов.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО України Олексій Данілов вважає, що президент рф володимир путін навряд чи наважиться ліквідувати главу білорусі олександра лукашенка у разі відмови відправити зс білорусі на війну з Україною.

 Фото: Armyinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-