росія виробляє до 30 ракет «Калібр» за місяць – депутат

росія виробляє до 30 ракет «Калібр» за місяць – депутат

Укрінформ
За місяць росія здатна виробити до 30 ракет "Калібр".

Про це в ефірі телемарафону сказав народний депутат від фракції "Слуга народу" , заступник голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, передає Укрінформ.

"За нашими даними, саме ракет "Калібрів" виробляється до 30 на місяць - на тих комплектуючих, які вони зараз мають. Це невелика кількість, але все одно проблемна для нас. Бо ми бачимо, скільки вони запускають щоразу. росіяни хапатимуться за кожну можливість продовжити терор проти нашої енергосистеми", - сказав нардеп.

Він додав, що вкрай важливо посилити контроль за виконанням санкцій, аби також завадити росії і надалі виробляти боєприпаси.

Читайте також: У Чорному морі росія тримає до восьми кораблів - серед них жодного носія «Калібрів»

"Можливості росії завдяки санкціям зменшуються з кожним днем. Та, на жаль, на сьогодні у ворога є шляхи обходу санкцій щодо виготовлення зброї. Також росія може використовувати українські комплектуючі, які були передані ще до 2014 року", - підкреслив Чернєв.

Як повідомлялося, Рада ЄС завершила формальне затвердження дев'ятого пакету санкцій проти російської федерації у зв’язку з агресивною війною проти України - відповідний процес завершено 16 грудня за письмовою процедурою.

Зокрема, у сфері експортного контролю вводяться нові обмеження на постачання товарів та технологій подвійного призначення, а також товарів і технологій, що можуть сприяти технологічному посиленню оборонного та безпекового секторів росії. Це досягається за рахунок запровадження санкцій додатково проти 168 установ військово-промислового комплексу росії. Ці санкції мають упередити поставки для цих компаній будь-яких ключових хімічних речовин, нервових хімічних агентів, приладів та технологій нічного бачення, радіонавігаційного обладнання, електроніки та IT-компонентів, які можуть бути використані росією для своєї «машини війни».

До цього ЄС поширює заборону на експорт товарів, які стосуються авіаційної та космічної галузей, що включатиме авіаційні двигуни та запасні частини для них. Ця заборона стосується як пілотованих літаків, так і безпілотних апаратів, що означає повну заборону експорту двигунів для дронів як для росії, так і до будь-яких третіх країн, які можуть постачати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-