росіяни за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
За минулу добу російська армія здійснила обстріли з різних видів озброєння дев'яти регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 20 грудня.

Так, ворог минулої доби обстрілював Чернігівську область. росіяни здійснили п'ять обстрілів Новгород-Сіверського району із артилерії, самохідних артилерійських установок та мінометів. Жертв немає. Пошкоджено лінію електропередач, без електроенергії перебувають три села.

Окрім того, зранку агресори здійснив обстріли околиць села Михальчина Слобода Новгород-Сіверського району. Без жертв та руйнувань.

Також ворог завдав удару по Сумській області. Сьогодні вночі армія рф здійснила мінометний обстріл по місту Середино-Буда Шосткинського району. Пошкоджено дах одного нежитлового будинку та обірвано лінії електропередач. Інформація про постраждалих уточнюється.

Вчора ввечері росіяни вели артилерійський обстріл Зноб-Новгородської громади Шосткинського району. Горіла майстерня аграрного ліцею, пошкоджено три легкових автомобіля, трактор та автобус. Інформація про постраждалих уточнюється.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки росіян біля 10 населених пунктів на Донбасі

За минулу добу ворог завдав 83 удари по Сумщині, під обстрілами були Великописарівська, Краснопільська, Миропільська, Юнаківська, Хотінська та Шалигинська громади.

У Запорізькій області за загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі Новоандріївки, Ольгівського, Малих Щербаків, Червоного, Степового, Плавнів, Оріхова, Дорожнянки, Чарівного, Малої Токмачки, Залізничного, Новоданилівки, Новомиколаївки, Білогір'я, Тимирівки, Кам'янського. Є руйнування житла і об’єктів інфраструктури. Деталі уточнюються.

У Нікопольському районі Дніпропетровської області росіяни обстріляли з важкої артилерії Мирівську та Покровську громади. Постраждалих немає. У Покровській громаді пошкоджені близько 10 приватних будинків та господарських споруд, два газогони та лінія електропередач. У Мирівській громаді наслідки обстрілу з’ясовуються.

Читайте також: Загарбники вночі знову вдарили по Нікопольщині - випустили щонайменше 20 снарядів

Ворог продовжує обстріли прикордоння Харківської області. Під вогнем опинилися Куп'янськ і Вовчанськ, а також села Вовчанської громади. За попередніми даними, без постраждалих.

Внаслідок обстрілу селища Дворічна Куп'янського району спалахнула пожежа в житловому будинку.

Вночі в Ізюмському районі був обстріляний цивільний об'єкт промисловості у селищі Андріївка, сталася масштабна пожежа. Попередньо – без жертв.

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки ворога в районах Стельмахівки, Червонопопівки. На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни здійснили обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районів Новоселівського, Стельмахівки, Макіївки, Площанки, Червонопопівки і Діброви.

Читайте також: Лікарні Луганщини переповнені пораненими російськими військовими

Госпіталі для росіян на Луганщині переповнені, там не вистачає ліжок, речей, медичного персоналу. Окрім того, ще три цивільні лікарні передані на потреби ворога. Через значні втрати загарбники продовжують перепрофілювання лікарень у військові госпіталі.

У Донецькій області вночі росіяни обстрілювали селище Гостре, пошкоджені електромережі. Ворог постійно обстрілює Мар'їнку, Бахмут, Вугледар. Вчора ввечері війська рф здійснили ракетний удар по Костянтинівці. Пошкоджені приватні будинки та готель.

Агресори також обстрілюють позиції Сил оборони та околиці населених пунктів по лінії бойових дій в Очеретинській і Торецькій громадах. Активні наступальні дії тривають у районі сіл Красногорівка, Кам'янка, Веселе, а також в районі Невельського.

Ситуація напружена, але контрольована в районі Озорянівки, Курдюмівки, Нью-Йорка. Окрім того, ворог проводив штурмові дії в районі селищ Північне, Південне, Шумів, Дружба, Магдалинівка, Диліївка та міста Залізне.

За добу на Донеччині троє цивільних загинули і п`ятеро дістали поранення.

У Миколаївській області вчора протягом дня ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також вчора ввечері росіяни били по населених пунктах Куцурубської громади. Постраждалих немає. Наслідки пошкоджень уточнюються.

Ворог продовжує обстрілювати населені пункти Херсонської області вздовж правого берега Дніпра. Вогневого впливу зазнали райони Дудчан, Милового, Чорнобаївки, Антонівки, Микільського, Токарівки. Є руйнування житлових будинків.

російські загарбники минулої доби знову атакували центр Херсона, сильно пошкоджено будівлю Херсонської обласної військової адміністрації. Постраждалих немає.

На території тимчасово захопленої росіянами Любимівської тергромади з боку загарбницьких військ почастішали інтенсивні обстріли населених пунктів. Є пошкодження житлових будинків та підсобних приміщень, жертв серед населення немає.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 99 230 російських загарбників

У Новокаховській територіальній громаді від ворожих обстрілів зруйновано житловий будинок. Козацьке і Веселе перебувають під постійними обстрілами.

На звільненій території Херсонщини працюють 149 базових та чотири пересувні станції мобільного зв’язку. Триває розчищення доріг та вилучення вибухонебезпечних предметів.

Жителям громад Херсонщини постійно надають гуманітарну допомогу.

Ніч відносно спокійно, без обстрілів минула в інших областях України.

Фото: Дніпропетровська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-