У британській розвідці назвали мету візиту путіна до штабу «сво»

У британській розвідці назвали мету візиту путіна до штабу «сво»

Укрінформ
Нещодавній візит президента рф володимира путіна до штабу так званої спеціальної військової операції мав показати колективну відповідальність за провали у війні з Україною та зняти з нього відповідальність за військові невдачі.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому у вівторок Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається, 16 грудня президент рф володимир путін відвідав об'єднаний штаб "спеціальної військової операції". На відеозаписі видно, що путін зустрівся з низкою високопоставлених військових, включаючи начальника генерального штабу валерія герасимова та міністра оборони сергія шойгу. Він запропонував внести пропозиції щодо подальших кроків так званої «спеціальної військової операції». Одним із тих, хто виступав із доповіддю, був командувач групою російських військ в Україні генерал сергій суровікін.

Читайте також: Пропозиції про переговори з рф: на ініціативи України путін відповів бомбами й дронами – Держдеп

«У ході цієї зрежисованої зустрічі путін, вочевидь, мав намір продемонструвати колективну відповідальність за проведення військових операцій в Україні. Ця демонстрація, ймовірно, була спрямована на те, щоб зняти з путіна відповідальність за військові невдачі, високий рівень смертності та зростання невдоволення населення мобілізацією. Телевізійні кадри, ймовірно, були також покликані розвіяти чутки в соціальних мережах про відставку генерала герасимова», – йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, американський Інститут вивчення війни заявив, що наразі участь білорусі у війні росії проти України залишається малоймовірною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-