Пропозиції про переговори з рф: на ініціативи України путін відповів бомбами й дронами – Держдеп

Пропозиції про переговори з рф: на ініціативи України путін відповів бомбами й дронами – Держдеп

Укрінформ
Україна захищає свою територію, і сама має вирішувати своє майбутнє, заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав у понеділок, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати заклики колишнього радника Білого дому з питань нацбезпеки, ексглави Держдепу 99-річного Генрі Кіссінджера про необхідність домовлятися з росією.

 «Ми твердо переконані, що Україна і тільки Україна має право вирішувати своє майбутнє. Ми вважаємо, як і Президент Володимир Зеленський, що ця війна врешті-решт має закінчитися шляхом діалогу і дипломатії», - пояснив речник, зазначивши, що не коментує заяви приватних осіб.

Прайс нагадав, що своє бачення справедливого миру Президент Володимир Зеленський виклав світовим лідерам G20, які зібралися в листопаді на Балі. «Ми віримо в необхідність миру, який був би більш справедливим і міцним», - додав він.

Однак це було зустрінуто через декілька годин ще одним жорстоким нападом росії на об'єкти інфраструктури України з використанням безпілотників, ракет, бомб, зауважив речник.

Він наголосив, що після провалів на полі бою путін вдався до використання зимових холодів як зброї, до «варварської тактики», у якій йому допомагають його прихильники, зокрема в Ірані.

За словами Прайса, отримуючи в Ірані зброю, росія порушує резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН, за яку сама голосувала.

Секретаріат ООН уповноважений відповідно до цієї резолюції провести розслідування щодо її порушення, додав він.

Часткова мобілізація у росії та пошуки зброї в Ірані та Північний Кореї «не змінили загального ходу битви, навіть незважаючи на те, що вони (дрони) завдають величезної шкоди по всій Україні», - підкреслив речник.

Він зазначив, що враховуючи  зміну стратегії путіна, США надають «українським партнерам саме те, що їм потрібно – для використання у бою, який ведеться прямо зараз», «з великим акцентом на системи протиповітряної оборони».

Прайс також додав, що не вся зброя надається західними партнерами публічно.

Коментуючи участь білорусі у війні, він сказав, що в разі її подальшого залучення будуть запроваджені додаткові санкції, «щоб притягнути режим лукашенка до відповідальності за те, що, по суті, є його співучастю у війні президента путіна проти України».

Як повідомляв Укрінформ, Кіссінджер у понеділок виступив з черговою заявою про необхідність домовлятися з росією про мир в Україні, аби запобігти світовій війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-