росіяни прагнуть прорвати українську оборону, однак без успіху - речник Східного угруповання ЗСУ

росіяни прагнуть прорвати українську оборону, однак без успіху - речник Східного угруповання ЗСУ

Укрінформ
російські війська продовжують зосереджувати свої зусилля та всі засоби ураження для прориву лінії оборони української армії на сході України, проте наразі їм цього не вдається зробити.

Про це розповів речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“Надалі там найбільше зосередження ворога, де він намагається докладати всі зусилля, щоб прорвати нашу оборону, використовує всі засоби для цього ураження — артилерію, РСЗВ, танки, авіацію, проте, головне, йому не вдається прорвати нашу оборону, вийти в тил, вийти на оперативний простір і далі рухатися, далі окуповувати наш Донбас”, - відповів він на запитання щодо ситуації на східних теренах.

Читайте також: Зеленський провів засідання Ставки: обговорили ситуацію в білорусі

Череватий підкреслив, що росіяни на східному фронті несуть колосальні людські втрати і втрати в техніці.

Речник Східного угруповання ЗСУ нагадав, що загальна кількість втрат ворога на різних ділянках фронту становить близько 500 осіб.

“У них щодоби, фактично, батальйон (загиблих — ред.). Як колись радянський фільм був “Батальйони уходят в нєбо”, от вони, напевне взяли його собі за мету, тільки вони в пекло ідуть, тому що плюс-мінус п’ятсот чоловік за добу — це неймовірні втрати для сучасної армії, я навіть не пригадаю, де останній раз, крім Другої світової війни, такі втрати були”, - підкреслив Череватий.

Читайте також: На більшості напрямків ворог веде оборону, намагаючись стримати ЗСУ

Як повідомлялося, сили оборони України з 24 лютого до 18 грудня ліквідували близько 98 тисяч 280 російських військових, 590 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-