Пораненим загарбникам у лікарнях Луганська не вистачає найнеобхіднішого

Пораненим загарбникам у лікарнях Луганська не вистачає найнеобхіднішого

Укрінформ
У лікарнях тимчасово окупованого Луганська бракує найнеобхіднішого навіть для поранених російських загарбників.

Про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначається, у переобладнаних у шпиталі лікарнях Луганська, куди доправляють поранених російських загарбників, кількість госпіталізованих значно збільшилася, на відміну від поставок до медзакладів.

"Вже не вистачає найнеобхідніших речей. Тому додаткові інвалідні візки та протипролежневі матраци шукають у місцевих жителів. Самі медики на окупованих територіях визнають, що не готові приймати таку кількість поранених", - зазначають в ОВА.

Читайте також: рф переформатує усі лікарні Луганщини на військові шпиталі - Центр спротиву

Крім того, за словами луганських медиків, цьогоріч змінилася і структура травми, і принципи надання медичної допомоги. Адже якщо раніше вони зазвичай працювали з кульовими пораненнями та монотравмою, то зараз це політравма і переважно пов'язана з мінно-вибуховими травмами.

Тим часом, за інформацією ОВА, з настанням зими проблеми цивільного населення почали проявлятися не лише у зруйнованих росіянами містах регіону. Зокрема, багатьом людям загарбники обіцяли надати соціальну допомогу на придбання твердого палива. Проте жителі Марківки скаржаться на те, що у середині грудня документи досі "на розгляді" в Луганську. Натомість жителі Довжанська обурені розмірами допомоги, якої не вистачає на придбання вугілля.

Читайте також: Розвідка Британії вважає малоефективними російські укріплення на Луганщині

Також зазначається, що у Новопскові, де неподалік росіяни готують другу лінію оборони, військові рф розселилися по приватних будинках місцевих жителів.

Як повідомлялося, на території захопленої Луганської області російські загарбники замість компенсації за зруйноване житло запропонували людям іпотеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-