У Центрі спротиву розповіли про здобутки українських партизанів за останній тиждень

У Центрі спротиву розповіли про здобутки українських партизанів за останній тиждень

Укрінформ
За минулий тиждень завдяки підпіллю було знищено колаборанта на Херсонщині, а також декілька осередків розташування особового складу росіян на Луганщині та Донеччині. 

Про це передає Укрінформ із посиланням на Центр національного спротиву.

За даними ЦНС, 12 грудня у Скадовську вибухнув автомобіль колаборанта Віталія Булюка, який працював заступником головного гауляйтера регіону Володимира Сальдо. Авто зрадника підірвали біля приватного будинку Булюка. Він отримав поранення й був доправлений до лікарні Сімферополя. Його водій загинув на місці.

Читайте також: рф переформатує усі лікарні Луганщини на військові шпиталі - Центр спротиву

Крім боротьби зі зрадниками, підпілля активно допомагає ЗСУ нищити ворогів, передаючи дані про їхнє розташування. Зокрема, 12 грудня в тимчасово окупованій Горлівці у Донецькій області, завдяки інформації від українського підпілля, точковим ударом було знищено особовий склад ворога. За попередніми даними загинуло понад 100 окупантів.

Також відомо, що 13 грудня завдяки співпраці ЗСУ та партизанів, на Луганщині знищили базу розташування ворога. Близько 20 окупантів загинули, з них – шість офіцерів. Також знищено вісім одиниць техніки, ще кілька десятків росіян потрапили до шпиталю з пораненнями різної тяжкості.

Читайте також: У Бердянську партизани залишили загарбників без світла

На окупованих територіях українські партизани продовжують розповсюджувати національну символіку і листівки та допомагати місцевим жителям. 

Як раніше повідомляло агентство, партизани взяли на себе відповідальність за підпал бази рф в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-