Війська рф укріплюють лінію оборони на Херсонщині та в Криму

Війська рф укріплюють лінію оборони на Херсонщині та в Криму

Дані Генштабу
Укрінформ
російська федерація посилює оборону й охорону об’єктів постачання води до тимчасово окупованого Криму.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 16 грудня.

"Зранку ворог завдав масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі нашої держави. масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі нашої держави. За уточненими даними, російські окупанти випустили 70 крилатих та 4 керовані авіаційні ракети, 60 крилатих ракет було збито нашими силами протиповітряної оборони. В результаті ударів вражено декілька об’єктів енергетичної інфраструктури та житлові будинки в Житомирській, Київській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях", — зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь і російської федерації залишаються в прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках війська рф здійснили мінометні й артилерійські обстріли в районах Запсілля і Попівки Сумської області, а також Стрілечої, Стариці, Амбарного, Вільхуватки, Дворічної та Красного Харківської області.

На Куп’янському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії загарбники били по районах Синьківки, Орлянки, Табаївки, Берестового та Вишневого Харківської області, а також Володимирівки і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв позиції Сил оборони з танків і різнокаліберної артилерії неподалік Макіївки, Площанки, Червонопопівки, Діброви та Гірського Луганської області.

На Бахмутському й Авдіївському напрямках росіяни продовжують штурмувати позиції українських захисників, намагаючись знайти слабкі місця в лінії оборони для прориву. Від ворожого вогню на цих напрямках постраждали райони понад 20 населених пунктів. Серед них — Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Веселе, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Часів Яр, Дружба, Залізне, Мар’їнка та Первомайське Донецької області.

Читайте також: У Маріуполі спостерігають посилене переміщення ворожої техніки до Запоріжжя

На Новопавлівському напрямку вогневого ураження з боку ворога зазнали околиці Богоявленки, Нескучного, Пречистівки й Вугледара Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські війська продовжують обстрілювати позиції Сил оборони і цивільну інфраструктуру населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Від ворожого вогню тут постраждали понад 30 населених пунктів, зокрема Плавні, Гуляйполе, Дорожнянка, Ольгівське й Нікополь Запорізької області, Чорнобаївка, Антонівка, Херсон, Микільське, Токарівка та Милове Херсонської області.

За даними Генштабу, станом на цей час війська рф продовжують укріплювати лінію оборони на кордоні Херсонської області й Автономної Республіки Крим. Водночас ворог посилює оборону й охорону об’єктів водопостачання до тимчасово окупованої території Криму, зокрема Північнокримського каналу. Встановлено, що з цією метою додатково направлені підрозділи мобілізованих з Краснодарського краю.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили три райони зосередження особового складу, пункт управління та склад боєприпасів ворога.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю, 16 грудня, російська федерація вкотре завдала по Україні масованого удару. Через пошкодження енергооб'єктів введені екстрені аварійні відключення електроенергії по всій країні.

Згідно з даними головнокомандувача ЗСУ, із районів Каспійського та Чорного морів противник випустив по об’єктах критичної інфраструктури України 76 ракет, з них 72 крилаті (Х-101, "Калібр", Х-22) та чотири керовані авіаційні ракети (Х-59/Х-31П). Сили протиповітряної оборони України збили 60 ворожих ракет.

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, пуск крилатих ракет 16 грудня ворог здійснив не лише з Каспію, а й із Саратовської області, у районі Енгельса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-