У перші місяці вторгнення кількість ракетних ударів рф становила 8-10 на добу – Забродський

У перші місяці вторгнення кількість ракетних ударів рф становила 8-10 на добу – Забродський

Укрінформ
Упродовж перших місяців широкомасштабного вторгнення середня кількість ракетних ударів противника становила близько 8-10 на добу з середньою добовою витратою до 15 крилатих і балістичних ракет.

Про це в статті для Укрінформу «Вітчизняна війна. Протиборство в повітрі» зазначив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

«Протягом перших двох, найважчих, місяців широкомасштабного вторгнення середня кількість лише ракетних ударів противника складала близько 8-10 на добу із середньою добовою витратою до 15 крилатих і балістичних ракет. Крім того, витрата “Іскандерів” в першу добу вторгнення досягла показника, який пізніше став недосяжним для противника. Більше 80% засобів повітряного нападу складали російські “Іскандер-М”, “Іскандер-К” і “Калібри” – ракети наземного і морського базування», - зазначив Забродський.

Читайте також: За кожну російську ракету Україні мають бути поставлені гаубиця, танк чи БМП - Кулеба

За його словами, навіть без урахування ставки ворога на швидкоплинне просування наземних військ, такі нищівні повітряні атаки “Іскандерів” і “Калібрів” мали б швидко придушити волю Збройних сил і населення до організованого спротиву. Водночас вправне застосування Повітряними силами ЗС України обмеженої кількості наявних засобів ППО і винищувальної авіації в комплексі із заходами щодо розосередження, маскування і безпосереднього прикриття об’єктів і військ не дозволили противнику досягти задуманого. Незважаючи на технічну недосконалість і мінімальний досвід застосування засобів української ППО до початку широкомасштабного вторгнення, її дії неабияк здивували російських прибічників ракетного терору і самодостатності повітряного наступу. Одним із яскравих підтверджень тому є перенесення противником згодом повітряних ударів саме на інфраструктурні об’єкти України з метою створення надскладної економічної ситуації в середині країни, зокрема в енергетиці, і з розрахунком на тривалий руйнівний ефект.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники здійснюють ракетні удари по Україні з першого дня повномасштабного вторгнення. Із 10 жовтня росія проводить цілеспрямовані атаки ракетами і дронами по енергетичній українській інфраструктурі.

Президент Володимир Зеленський 15 грудня зазначив, що росія випустила по Україні тисячі ракет, які могли б знищити інфраструктуру будь-якої країни, однак українці ефективно чиніть спротив російському терору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-