Кордон з білоруссю охороняється та підготовлений до ведення оборонних дій – Наєв

Кордон з білоруссю охороняється та підготовлений до ведення оборонних дій – Наєв

Фото
Укрінформ
Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів, які боронять Волинський напрямок, до відбиття нападу повітряного десанту та диверсійно-розвідувальних груп.

Про це повідомляє у Фейсбуці Командування Об'єднаних сил ЗСУ, передає Укрінформ

"Під час заходу підрозділами Сил оборони було відпрацьовано елементи протидії висадці повітряного десанту противника в район об’єкта критичної інфраструктури, нанесення вогневого ураження силами мінометної батареї, взяття противника в кільце та повне його знищення всіма наявними засобами", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У білорусі заявляють, що військові підрозділи повертаються з українського кордону на базу

Як наголосив командувач, на даний час ситуація у Північній операційній зоні стабільна та контрольована. Державний кордон України пильно охороняється та підготовлений до ведення оборонних дій.

"Протягом певного періоду посилено бойову службу, ведення розвідки, зокрема здійснене її націлення на здобуття критичної важливої інформації, що необхідна для прийняття відповідних рішень у випадку збільшення військової загрози з боку республіки білорусь", – підкреслив він.

За словами Наєва, наразі співвідношення сил і засобів українських військ у порівнянні з ворожими силами гарантує повний спектр виконання бойових завдань.

Станом на сьогодні підрозділи, які виконують завдання у Північній операційній зоні на державному кордоні, готові до протидії противнику, підкреслив він.

Дані заходи відбуваються на тлі раптової перевірки збройних сил противника на території республіки білорусь, що в межах навчань відпрацьовують дії наступального характеру. Зокрема, підняті за тривогою, швидке переміщені у визначені райони, а також форсування водних перешкод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-