Залужний – про суровікіна: звичайний полководець часів Петра І та «держиморда»

Залужний – про суровікіна: звичайний полководець часів Петра І та «держиморда»

Укрінформ
Командувач військами рф в Україні сергій суровікін є типовим полководцем часів Петра І, гоголівським "держимордою", але бути командиром і лідером – це не одне й те саме.

Про це Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний сказав в інтерв'ю виданню The Economist, передає Укрінформ.

"Радянська армія вітала і нав'язувала одне поняття: командир. Але бути командиром і лідером – це не одне й те саме. При всій відповідній повазі до пана суровікіна, якщо подивитися на нього, то це звичайний полководець часів Петра І, скажімо так, "держиморда" (персонаж з твору Гоголя "Ревізор" – ред.). Дивишся на нього і розумієш, що або ти виконаєш завдання, або тобі кінець", – сказав Залужний.

Читайте також: Залужний: росіян і будь-яких інших ворогів треба вбивати, просто вбивати

За його словами, в українській армії вже абсолютно інші підходи.

"Ми давно зрозуміли, що це не працює. І особливо ми це усвідомили у 2014 році, коли командувати 21-річними лейтенантами прийшли люди за 50-60 років. Звичайно, у нас були свої "держморди", які кулаками і біцепсами намагалися наводити порядок, але в українській армії це не виходить на 100%… Бути нормальним завжди можна", – сказав Залужний.

Читайте також: рф готує близько 200 тисяч військових: Залужний впевнений, що буде новий наступ на Київ

Як повідомляв Укрінформ, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю The Economist розповів, що росіяни змінюють тактику війни під керівництвом суровікіна: тепер вони атакують невеликими, добре скоординованими пішими підрозділами.

Генерал армії суровікін був призначений на посаду командувача Об'єднаного угруповання військ збройних сил рф в Україні 8 жовтня. А вже вранці 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку проти України. Загарбники випустили понад 80 ракет, з них 43 знищено силами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-