рф прагне перевести військовий конфлікт у тривале збройне протистояння – Громов

рф прагне перевести військовий конфлікт у тривале збройне протистояння – Громов

Укрінформ
Керівництво російської федерації прагне перевести військовий конфлікт у тривале збройне протистояння, спрямоване на виснаження України та міжнародних партнерів

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов заявив на брифінгу в Military Media Center, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, головними стратегічними цілями росії залишаються захоплення всієї території України та недопущення її євроатлантичної інтеграції.

«Кремль усвідомлює, що у короткостроковій перспективі досягти перемоги у війні неможливо, тому прагне перевести конфлікт у тривале збройне протистояння, спрямоване на виснаження України та наших партнерів», - зазначив Громов.

Водночас представник Генштабу ЗСУ підкреслив, що з метою примушення Української держави до переговорів, а також створення стратегічної паузи для відновлення і накопичення своїх сил, рф не послаблює психологічного та економічного тиску, насамперед шляхом завдання масових ракетно-артилерійських ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України.

Читайте також: У Генштабі ЗСУ прокоментували ймовірність припинення вогню на новорічні свята

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 15 грудня орієнтовно склали 96 тисяч 590 російських загарбників, 590 з них ліквідовано за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-