У верхівці російської армії через війну в Україні почалися суперечки — розвідка Британії

У верхівці російської армії через війну в Україні почалися суперечки — розвідка Британії

Укрінформ
Серед російських військових точаться суперечки щодо ведення війни проти України, зокрема спостерігається протистояння між різними групами впливу.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому у середу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається, 6 грудня колишній «міністр оборони днр» ігор гіркін (стрєлков) заявив, що провів два місяці у складі батальйону «днр» на передовій. Він сказав, що його останній досвід виявив «кризу стратегічного планування» в операції росії проти Україні. Він також висміяв накази керівництва армії рф будувати великі позиційні оборонні споруди, ставлячи під сумнів їх корисність у сучасній війні.

"Його коментарі підкреслюють бурхливі дебати щодо ведення війни, які тривають у військовій спільноті росії", - йдеться у зведенні.

Як зазначає британська розвідка, чутки, які поширювалися в соціальних мережах протягом останніх 48 годин про те, що начальника генштабу росії генерала валерія герасимова могли звільнити, неможливо перевірити.

Читайте також: Три буханки хліба на 30 осіб: загарбник скаржиться на жахливе забезпечення армії рф

«Однак напруженість між (військовими - ред.) групуваннями, ймовірно, поширюється на верхівку військової ієрархії росії», - наголосили у розвідці Британії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше британська розвідка заявляла, що кремль вирішив відмовитися від проведення традиційної великої пресконференції президента рф володимира путіна наприкінці року через можливий прояв невдоволення «спеціальною воєнною операцією».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-