Поліцейських, які всупереч наказу не вийшли з окупованих територій, на службу більше не братимуть

Поліцейських, які всупереч наказу не вийшли з окупованих територій, на службу більше не братимуть

Укрінформ
Ті особи, які працювали у Національній поліції України (НПУ) і після початку повномасштабної війни з росією не підкорилися наказу вийти із тимчасово захоплених територій, були звільнені з НПУ і на службу не повернуться.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» сказав начальник Нацполіції Ігор Клименко, передає Укрінформ.

Він зазначив, що після початку повномасштабної війни з рф в НПУ було ухвалене рішення про вихід усіх поліцейських із тимчасово захоплених територій.

«Хто не вийшов, не підпорядкувався наказу, був звільнений з Національної поліції. Жоден з тих, хто не виконав наказ, не повернеться на службу», - зазначив очільник НПУ.

Читайте також: Розстріл за відмову голосувати: на Херсонщині затримали колаборантів, які погрожували місцевим

За його словами, Нацполіція давала достатньо часу тим поліцейським, хто не мав фізичної можливості вийти з тих територій. «Дехто був у полоні. Дехто переховувався на тимчасово окупованій території. Саме переховувався, не зміг вийти, наприклад, з тимчасово окупованої території Херсонської області, з лівого берега Дніпра», - сказав він.

Клименко зазначив, що були звільнені з Нацполіції усі, хто не виконав наказ про вихід із захоплених росією територій з будь-якої причини. Ті ж, хто вийшли, були перевірені і СБУ, і Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції, зокрема з використанням поліграфа.

«Цих людей одиниці, вони, як правило, вказували, де зберегли зброю, службове посвідчення... Ті схрони, залишені поліцейськими, ми зараз викопуємо, а зброю ставимо назад на облік до Національної поліції», - сказав він.

Читайте також: Українці надіслали вже понад 6,3 тисячі заявок про колаборантів у чатбот єВорог

Як повідомлялося, в Україні повідомили про підозру 225 поліцейським, які залишилися на захоплених росією територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-