Речник Східного угруповання: Бахмут - найгарячіша ділянка фронту, ЗСУ нищать ворожі склади боєприпасів

Речник Східного угруповання: Бахмут - найгарячіша ділянка фронту, ЗСУ нищать ворожі склади боєприпасів

Укрінформ
Бахмут – найгарячіша ділянка фронту, однак українські захисники нищать склади боєприпасів росіян та засоби ураження.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, коментуючи ситуацію на фронті поблизу Бахмута та Соледара.

"Дійсно, Бахмут зараз є найгарячішою точкою війни, це і найгарячіша точка східного фронту. Тут зосереджено найбільше артилерійських та інших ударів ворога, найбільші намагання прорвати нашу оборону. Справді, ворог мав дуже великі запаси радянських боєприпасів калібру 122 мм, 152 мм до всіх систем реактивного вогню, проте інтенсивна війна протягом 9 місяців виснажує будь-які запаси, і, безперечно, ворогу доводилось вирішувати ці логістичні питання, і, зокрема, ми знаємо, що уже з дальніх регіонів вони везуть боєприпаси зі складів, які не ближче до лінії фронту, а вже з дальніх регіонів. Також (ворог – ред.) намагається пришвидшити виробництво тощо. Плюс ми суттєво працюємо щодня, щоб знищувати їхні польові склади боєприпасів і більш великі", – повідомив речник.

За словами Череватого, артилерія – це головний елемент ворога у війні, який він ще здатен серйозно застосовувати. Росіяни використовують як ствольну, так і реактивну артилерію. Водночас російське командування вже віддало команду, аби не розвантажувати артилерійські боєприпаси ближче, ніж за 100 км до лінії зіткнення.

"Робимо все можливе, аби зменшити кількість цих дивізіонів і знищувати як їхні склади, так і самі засоби ураження. Зокрема, на Луганському напрямку було знищено шість систем "Град” за добу", – повідомив речник.

Читайте також: На Донеччині ворог стріляв по всій лінії фронту - пошкодив Центр молоді, згорів коледж

Череватий також додав, що перевага ворога у питанні боєприпасів істотно знизилася зараз, а якщо врахувати точність ураження з боку українських військових, то сторони виходять на паритет.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого по 13 грудня ліквідували близько 95 тис. 260 російських загарбників, 500 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-