росіяни намагаються наступати на чотирьох напрямках

росіяни намагаються наступати на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
російські війська зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському й Запорізькому напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 12 грудня.

На інших напрямках, за даними Генштабу, ворог намагається стримувати дії підрозділів Сил оборони України.

Протягом доби російські загарбники здійснили шість ракетних ударів, чотири з яких — по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області. З реактивних систем залпового вогню ворог обстріляв Херсон.

На Волинському, Поліському, Сіверському й Слобожанському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені.

Встановлено, що визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь і російської федерації продовжують залишатися у прикордонних з Україною районах. За добу ворог здійснив мінометні й артилерійські обстріли в районах Середини-Буди та Рясного Сумської області, а також Стрілечої, Стариці, Огірцевого, Гатища, Волохівки, Охрімівки, Чугунівки, Амбарного, Дворічної та Кам’янки Харківської області.

На Куп’янському напрямку російські війська обстріляли райони Кислівки, Котлярівки, Табаївки й Берестового Харківської області, а також Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку вогневого ураження з боку загарбників зазнали райони Тернів, Ямполівки і Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії росіяни завдавали ударів по районах майже 20 населених пунктів, зокрема Верхньокам’янського, Спірного, Білогорівки, Веселого, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Часового Яру та Дружби Донецької області.

Читайте також: У росії вистачає ще ракет на три-п'ять хвиль ударів — Скібіцький

На Авдіївському напрямку ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Залізне, Нью-Йорк, Бердичі, Авдіївка, Опитне, Водяне, Невельське, Красногорівка й Мар’їнка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку війська рф били по районах Вугледара, Богоявленки, Новоукраїнки та Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку загарбники завдали вогневого ураження по Времівці Донецької області, а також по Зеленому Полю, Новополю, Новодарівці, Малинівці, Гуляйполю, Дорожнянці, Гуляйпілському, Чарівному, Білогір’ю, Малій Токмачці й Оріхову Запорізької області.

На Херсонському напрямку зі ствольної й реактивної артилерії ворог обстріляв Херсон та населені пункти області, є загиблі серед мирного населення, постраждала цивільна інфраструктура.

На тимчасово захопленій території Херсонської області, за інформацією Генштабу, російські військові продовжують грабувати об’єкти цивільної інфраструктури. Так, станом на 11 грудня з населеного пункту Рубанівка було вивезене устаткування місцевих сільськогосподарських підприємств.

Читайте також: На Арабатській стрілці загарбники облаштували військову базу і полігон

В окупованому Криму в населених пунктах Міжводне та Чорноморське російська влада активізувала адміністративно-поліцейські й контррозвідувальні заходи.

Тим часом російські війська продовжують зазнавати втрат. Зокрема, встановлено, що в лікарні міста Кремінна Луганської області знаходяться понад 100 загарбників із пораненнями різного ступеня тяжкості.

"З метою поповнення втрат в живій силі та доукомплектування підрозділів 1 армійського корпусу за мобілізацією призивають жінок. 28 осіб жіночої статі вже призвано та направлено на підготовку Калінінським районним військовим комісаріатом міста Донецьк", — зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що українська авіація протягом поточної доби завдала по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога чотири удари.

Ракетні й артилерійські війська Сил оборони України зі свого боку уразили два пункти управління та чотири райони зосередження особового складу загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 12 грудня втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні сягають близько 94 тисячі 760 осіб.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-