На Арабатській стрілці загарбники облаштували військову базу і полігон

На Арабатській стрілці загарбники облаштували військову базу і полігон

Укрінформ
На Арабатській стрілці російські окупанти облаштували свою військову базу і полігон, та задля розваги стріляють червонокнижних птахів.

Про це на брифінгу щодо оперативної ситуації на Херсонщині в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

"Арабатська стрілка зараз - військова зона рашистів, вони там зробили полігон, де перебувають новомобілізовані військові армії рф, відбувається злагодження. Звідти їх надалі відправляють по різним напрямкам, в тому числі Запорізькому і Херсонському", - зазначив Хлань.

За його словами, сюди ж прибувають і військові, яких вивели на ротацію, тож усі санаторії Стрілки зайняті окупантами. Тут проходять військові навчання, облаштовано гелікоптерний майданчик. Задля розваги ж військові рф розстрілюють червонокнижних птахів, зокрема, білих лебедів, які прилетіли сюди на зимівлю.

Читайте також: росіяни хочуть облаштувати лінію оборони у заповіднику «Кам’яні могили»

Щодо іншої частини тимчасово окупованої Херсонщини депутат облради зазначив, що в Скадовську також перебувають російські військові частини. У населених пунктах на лівобережжі Дніпра - Каховці, Новій Каховці, Олешках, Голій Пристані - залишилися в основному спростережні пункти окупантів. Також з берега Дніпра ворожі вогневі розрахунки ведуть обстріли звільнених територій, зокрема, Херсона і Берислава.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу російські загарбники 57 разів обстріляли населені пункти Херсонщини. Сьогодні внаслідок удару по Херсону загинула жінка, четверо людей дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-