Міф росії про їхню потужну ППО зруйнований - військовий експерт

Міф росії про їхню потужну ППО зруйнований - військовий експерт

Укрінформ
Серія “вибухових інцидентів” на стратегічних аеродромах рф показала, що у ворога відсутня сучасна ППО, його повітряна оборона — це фейк.

Таку думку в ефірі щотижневої інформаційно-аналітичної програми на Ютуб-каналі Укрінформу "Насправді" висловив військовий експерт, оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко, коментуючи “бавовну” на російських військових аеродромах “Дягілєво” в Рязанській області та “Енгельс” Саратовської області.

“Лише погляньмо на цю ситуацію очима американців та їх союзників по НАТО: більш ніж на 700 км вглиб території росії зміг залетіти якийсь об’єкт, назвемо його умовно БПЛА, й завдати удару по стратегічному аеродрому, на якому було сконцентровано стратегічні бомбардувальники-ракетоносці, які на сьогодні рф не здатна виробляти та які входять до її ядерної тріади”, - сказав Коваленко.

Щонайменше два літаки Ту-95МС і Ту-22М3 зазнали серйозних ушкоджень. Військовий експерт констатує, що гучно розпіарена російська ППО не змогла впоратися з невідомим літальним об’єктом.

“Уявляєте, як цей інцидент обговорювали ті країни, які рф історично та геополітично вважає своїми ворогами? Це просто колосальний репутаційний навіть не удар, а нокаут — саме російському ВПК, який фактично продемонстрував усьому світу те, що рф не захищена, нічого не може зробити у своєму повітряному просторі з проникненням якихось об’єктів”, - акцентує він.

Водночас, нагадує Коваленко, росія експортувала багатьом країнам свої комплекси ППО, розповідаючи про те, що ці системи — надсучасні, що вони не мають аналогів у світі.

“Та насправді російський ВПК уже давно деградував. Жодного “аналоговнєт” озброєння в рф не існує. Це фейк. Натомість існує лише модернізація та модифікація радянського озброєння”, - додав військовий експерт.

“Простіше кажучи, увесь світ, а щонайперше ті країни, які купували в росії ЗРК та системи ППО, пересвідчилися в тому, наскільки все це справді “ефективне””, - підсумував він.

Читайте також: У рф розосередили стратегічну військову авіацію після вибухів на аеродромах — Ігнат

Як повідомлялося, 5 грудня в Саратовській області невстановлений безпілотник упав на злітну смугу авіабази Енгельс-1, що є основною базою бомбардувальників, з якої росія завдає по Україні масованих ударів. У результаті падіння об'єкта пошкоджень зазнали два ракетоносці Ту-95.

Також вибух стався на військовому аеродромі під Рязанню. Крім того, стався підрив на комбінаті «Слава» у Брянську, де зберігаються резервуари з паливом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-