росіяни за добу обстріляли вісім областей України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли вісім областей України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на вісім регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 12 грудня.

У Сумській області сьогодні зранку ворог обстріляв з міномету околицю міста Середина-Буда Середино-Будської територіальної громади Шосткинського району. Інформація про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури уточнюється.

Вчора протягом дня ворог двічі обстріляв Великописарівську громаду: росіяни вели вогонь із мінометів по одному із прикордонних сіл. Обстрілами пошкоджено приватний будинок.

Також вчора ввечері росіяни відкривали вогонь по Середино-Будській громаді. Без постраждалих.

У Запорізькій області за минулу добу російські війська обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Ольгівське, Малинівка, Шевченко, Новоданилівка, Оріхів, Малі Щербаки, Степове, Кам'янське, Гуляйполе, Залізничне, Дорожнянка, Чарівне, Темирівка, Білогір'я, Новодарівка, Новоандріївка, Щербаки, Мала Токмачка, Полтавка, Плавні, Павлівка. Надійшло 12 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Читайте також: ЗСУ уразили дев'ять пунктів управління та 17 районів зосередження ворога

У Дніпропетровській області вночі потерпала від обстрілів Нікопольщина, росіяни били «Градами», «Ураганами» та важкою артилерією по Нікопольській та Марганецькій громадах. Без жертв. На місцях прильотів працюють представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, деталі уточнюються.

У Харківській області протягом минулої доби ворожі обстріли зафіксовані у Куп’янському, Харківському, Вовчанському та Ізюмському районах. За попередньою інформацією, жертв немає.

У Харківському районі у Глибокому, внаслідок ворожих обстрілів горіли два будинки, без постраждалих.

У Балаклії поранення отримала 58-річна жінка, яка наступила на вибухонебезпечний пристрій. Госпіталізована в середньому стані.

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки загарбників в районах Стельмахівки, Макіївки і Серебрянського лісництва.

Читайте також: Авіація ЗСУ за добу завдала по загарбниках п’ять ударів

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог здійснив обстріли по районах Новоселівського, Стельмахівки, Піщаного, Невського, Діброви, Макіївки, Площанка та Червонопопівки.

У тимчасово окупованому Довжанську продовжують вирізати шахтне обладнання. Ситуація в області важка.

У Донецькій області вночі росіяни вдарили ракетами по Костянтинівці. Пошкоджена будівля колишньої школи та приватні будинки.

Активні бойові дії поблизу Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки та Красногорівки. Ситуація в області залишається складною.

За минулу добу на Донеччині: один загиблий і троє поранених.

У Миколаївській області вночі росіяни з мінометів і реактивних систем залпового вогню обстріляли акваторію Очаківської громади. Постраждалих немає.

Внаслідок ворожого обстрілу ввечері 11 грудня одного з населених пунктів Куцурубської громади зруйновано господарське приміщення, пошкоджено об’єкт соціальної інфраструктури, житлові будинки. Без жертв та постраждалих.

Читайте також: Від початку повномасштабного вторгнення рф найбільше дітей постраждали на Донеччині

У Херсонській області російські війська не припиняють удари по об’єктах цивільної інфраструктури та житлу на території області. За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, ворожі війська обстріляли, зокрема Гаврилівку, Дудчани, Качкарівку, Зміївку, Берислав, Червоний маяк, Львове, Іванівку, Зеленівку, Інженерне, Чорнобаївку, Антонівку, Дніпровське та Херсон.

Стабільно напружена ситуація на території тимчасово захопленої Генічеської міської територіальної громади.​ Багато військових рф також знаходиться на території Арабатської Стрілки.​

На звільнених територіях Херсонщини продовжується робота аби повернути нормальне життя. Область отримує гуманітарну допомогу, відновлюється електропостачання.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Фото: Дніпропетровська ОВА, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-