Кулеба розповів, що може стати стратегічною перемогою світу у війні з росією

Кулеба розповів, що може стати стратегічною перемогою світу у війні з росією

Укрінформ
російська агресія проти України має глобальні наслідки для продовольчої та енергетичної безпеки, тому стратегічною перемогою України та всієї міжнародної спільноти стане позбавлення від загроз з боку росії.

Таку думку висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на World Policy Forum в Абу-Дабі, ОАЕ, організованому Французьким інститутом міжнародних відносин (IFRI), передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

«Повне відновлення територіальної цілісності України у межах кордонів, які були до лютого 2014 року, коли росія напала та окупувала Крим, є обов’язковою умовою перемоги та не може бути предметом переговорів. Далі постає ширше питання: як досягти стратегічної перемоги не лише України, але і всієї міжнародної спільноти, змусивши росію грати за правилами?» - зазначив він.

На його переконання, міжнародна спільнота здобуде стратегічну перемогу тоді, коли росія гратиме за правилами. Якщо для цього потрібна зміна режиму, то росіянам доведеться пройти цю трансформацію, але «це може відбутися лише зсередини», сказав міністр.

Кулеба закликав не грати в «лицемірні ігри» тих у світі, хто каже, що це «не їх війна». Адже російська агресія проти України має глобальні наслідки для продовольчої та енергетичної безпеки, міжнародного миру та безпеки.

Читайте також: Після війни Україна матиме найпотужнішу армію в Європі - Кулеба

«Люди можуть сто разів сказати «це не наша війна», але правда в тому, що російська агресія проти України має глобальні наслідки. Тому ми всі зацікавлені в її якнайшвидшому завершенні перемогою України, яка захищає не лише себе, але і правила, на яких заснований світ», - підсумував очільник Міністерства закордонних справ.

Як повідомлялось, Кулеба закликав Міжнародний комітет Червоного Хреста допомогти зі звільненням українських військовополонених та зупинити насильницьке переміщення українських дітей в рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-