У Маріуполі загарбники намагаються створити кільце укріплень із «зубами дракона»

У Маріуполі загарбники намагаються створити кільце укріплень із «зубами дракона»

Фото
Укрінформ
У Маріуполі російські окупанти намагаються створити кільце укріплень за допомогою конструкцій «зуби дракона».

Про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Незважаючи на ожеледицю, у Маріуполь продовжують прибувати "зуби дракона". Поставки з Севастополя не в'їжджають в місто, розвантажуються та складують в районі Маріупольського аеродрому. Частина надходить із росії, Краснодарського краю. Укріплення розвантажуються безпосередньо в місті, в районі ринку "Азовський" та нового будівництва росіян. Таким чином окупанти намагаються взяти Маріуполь в кільце укріплень», – повідомив Андрющенко.

За його інформацією, окрім «зубів дракона» мобільні групи військових по чотири вантажівки риють рови та окопи уздовж «лінії оборони».

За словами Андрющенка, укріплення Маріуполя триває. При цьому вільними для проїзду та від укріплень залишаються всі магістральні асфальтові шляхи.

Читайте також: У селі Урзуф під Маріуполем зафіксували «приліт» на ворожий полігон - Андрющенко

«Зуби дракона» – пірамідальні бетонні перешкоди для просування противника. Ці протитанкові бетонні піраміди широко застосовувалися у Другій світовій війні.

Конструкції «зуби дракона» були відправлені для підготовки оборонних укріплень рф в окупованих районах Запорізької і Херсонської областей ще у жовтні.

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-