Командира бойовиків, що воював проти ЗСУ у Донецькому аеропорті, засудили до 14 років в'язниці

Командира бойовиків, що воював проти ЗСУ у Донецькому аеропорті, засудили до 14 років в'язниці

Укрінформ
Ізмаїльський міськрайсуд визнав винним і присудив 14 років позбавлення волі уродженцю Ізмаїльського району Одеської області, що брав участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ на території Донецького аеропорту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Одеську облпрокуратуру.

«Прокурором у суді доведено, що чоловік у 2014 році виїхав у Донецьк та вступив до підрозділу терористичної організації «днр», так званої інтернаціональної бригади «пятнашка» на посаду заступника командира, під позивним «Агуз». Він брав участь у бойових діях у Донецькому міжнародному аеропорті проти українських правоохоронців і військовослужбовців Збройних сил України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в порядку спеціального судового розгляду уродженця Ізмаїльського району засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України). Йому призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Злочинця визнано винним, зокрема, за те, що брав участь у бойових діях і командував одним із підрозділів так званого першого армійського корпусу збройних сил «днр», що протидіяли військовослужбовцям ЗСУ поблизу населених пунктів Донецьк, Дебальцеве, Горлівка та Авдіївка.

За «особливі заслуги» у 2016 році засудженому присвоєне звання «лейтенант мо «днр» та нагороджено медаллю рф «во славу отечества» від голови «міжнародного фонду десантників та благодійного фонду «они заслужили».

Читайте також: СБУ повідомила про підозру 19 бойовикам, яких узяли в полон на Харківщині

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

Як повідомляв Укрінформ, трьом експосадовцям з Луганщини, які допомагали загарбникам красти майно українців у сфері агробізнесу, повідомлено про підозру в колаборації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-